Некатегоризовано

A Fresh Look at Meta Platforms’ New AI-Based Video Editing Features

Summary

Meta Platforms nedavno je predstavio dve nove AI-based alatke za video uređivanje koje se mogu koristiti za objavljivanje na Instagramu ili Facebooku. Prva se zove Emu Video i generiše četvorosekundne video snimke uz naslov, fotografiju ili sliku, uparene sa opisom. […]

A Fresh Look at Meta Platforms’ New AI-Based Video Editing Features

Meta Platforms nedavno je predstavio dve nove AI-based alatke za video uređivanje koje se mogu koristiti za objavljivanje na Instagramu ili Facebooku. Prva se zove Emu Video i generiše četvorosekundne video snimke uz naslov, fotografiju ili sliku, uparene sa opisom. Druga poznata kao Emu Edit omogućava korisnicima brže i lakše uređivanje video snimaka sa tekstualnim uputstvima. Ove nove alatke predstavljaju napredak nad osnovnim modelom Emu koji generiše slike na osnovu tekstualnih uputstava.

Emu je temelj generativne AI tehnologije i koristi se za neke AI alatke za uređivanje slika na Instagramu koje korisnicima omogućavaju da sliku promene vizuelni stil ili pozadinu. U poslednjih godinu dana, kompanije iz raznih industrija su se okrenule ka ovom mladom generativnom AI tržištu u potrazi za novim mogućnostima i unapređivanjem poslovnih procesa, posebno od kako je OpenAI lansirao svoj ChatGPT krajem prošle godine.

Ova društvena medijska platforma nastavlja da napreduje u svetu AI i postaje sve važnija tačka interesovanja. Meta Platforms želi da se takmiči sa gigantima kao što su Microsoft, Google i Amazon.

FAQ:

1. Šta je Emu Video?
Emu Video je AI baziran alat za generisanje četvorosekundnih video snimaka uz naslov, fotografiju ili sliku, uparene sa opisom.

2. Šta je Emu Edit?
Emu Edit je AI baziran alat koji omogućava lakše uređivanje video snimaka sa tekstualnim uputstvima.

3. Kako funkcioniše Emu?
Emu koristi generativnu AI tehnologiju koja generiše slike na osnovu tekstualnih uputstava.

4. Kakav uticaj ima Meta Platforms na industriju AI?
Meta Platforms je postao značajan igrač u industriji AI i nastavlja da napreduje kako bi konkurensao gigantima kao što su Microsoft, Google i Amazon. Iz dana u dan, ova društvena medijska platforma donosi nove inovacije u svet AI.

Izvor: Reuters