Некатегоризовано

Meta Unleashes AI Chatbot on WhatsApp in Latest Update

Summary

Meta je duže vreme razvijao svoj AI model. Sa pojačavanjem trke za veštačkom inteligencijom, pri čemu su Google, Microsoft i OpenAI predstavili nove funkcije svojih AI chatbotova i obavezali se da njihova AI bude integrisana sa drugim uslugama, Meta je […]

Meta Unleashes AI Chatbot on WhatsApp in Latest Update

Meta je duže vreme razvijao svoj AI model. Sa pojačavanjem trke za veštačkom inteligencijom, pri čemu su Google, Microsoft i OpenAI predstavili nove funkcije svojih AI chatbotova i obavezali se da njihova AI bude integrisana sa drugim uslugama, Meta je konačno odlučila da iskoristi snagu veštačke inteligencije u svojim proizvodima, uključujući Facebook, Instagram, pa čak i svoju trenutnu Messenger aplikaciju.

Tokom događaja Meta Connect 2023, Meta je najavila da će dodati AI chatbot aplikaciji WhatsApp. Chatbot je prvobitno bio dostupan ograničenom broju korisnika u Sjedinjenim Američkim Državama. Sada, prema izveštaju WABetaInfo, najnovija WhatsApp beta verzija za Android sadrži novi prečicu dugme koje omogućava korisnicima da brzo pristupe AI chatbotu, bez potrebe da pretražuju svoju listu konverzacija.

Izveštaji govore da je novo dugme AI chatbota smešteno u WhatsApp odeljku „Chats“ i postavljeno iznad dugmeta „New Chat“. Ova nova funkcija trebala bi olakšati korisnicima pristup AI chatbotu i dobijanje potrebne pomoći. AI chatbot se može koristiti za odgovaranje na pitanja o WhatsApp-u, pružanje korisničke podrške i čak pomoć korisnicima u obavljanju zadataka kao što su zakazivanje sastanaka ili rezervacije.

Tokom događaja Meta Connect, Mark Zuckerberg je otkrio najnoviji AI chatbot Meta-e koji koristi kombinaciju njihovih najnovijih istraživanja velikih jezičkih modela i moćnog Llama 2 modela. Chatbot je dizajniran da pomogne korisnicima u različitim zadacima, uključujući planiranje putovanja ili pružanje preporuka, isporuku duhovitih viceva, rešavanje debata u grupnim četovima i služi kao izvor informacija sličan ChatGPT-u, Bardu ili Bing-u. Kompanija je saopštila da je sarađivala sa Bing Chatom iz Microsofta, koji poboljšava mogućnosti AI chatbota za pružanje rezultata pretrage u realnom vremenu.

U međuvremenu, WhatsApp uvodi novu funkciju koja će korisnicima omogućiti filtriranje i pregledanje statusnih ažuriranja u vertikalnoj listi. Ova unapređenja se testiraju radi pojednostavljenja pristupa isključenim statusnim ažuriranjima korisnika koji ne prate nikakve kanale, eliminišući potrebu za navigacijom do posebnog odeljka putem menija sa tri tačke.

WABetaInfo, sajt koji prati razvoj WhatsApp-a, izveštava da WhatsApp uvodi novu funkciju koja korisnicima omogućava filtriranje i pregledanje statusnih ažuriranja u vertikalnoj listi. Ova funkcija je trenutno dostupna beta test korisnicima za Android koji su instalirali najnoviju verziju 2.23.24.11.

Neki beta test korisnici takođe mogu videti novi dugme „Pogledaj sve“ koje brzo prikazuje vertikalnu listu njihovih statusnih ažuriranja. U okviru ovog odeljka, neki beta test korisnici imaju pristup četiri filtera koji pomažu u sistematizaciji njihovih statusnih ažuriranja. Ovi filteri prikazuju sva statusna ažuriranja od njihovih kontakata, obezbeđujući korisnicima praktičan način da se osveže sa svim što su njihovi kontakti podelili, bez propuštanja bilo kojeg ažuriranja.

Izvor: Divya Bhati, [URL]

Često postavljana pitanja (FAQ)

Kako pristupiti AI chatbotu na WhatsApp-u?

Da biste pristupili AI chatbotu na WhatsApp-u, trebate instalirati najnoviju beta verziju za Android koja uključuje novo dugme AI chatbota u sekciji „Chats“. Dugme će vam omogućiti brz pristup chatbotu bez potrebe za pretraživanjem liste konverzacija.

Šta AI chatbot može da uradi na WhatsApp-u?

AI chatbot na WhatsApp-u može odgovarati na pitanja o aplikaciji, pružati korisničku podršku i pomoći vam u obavljanju raznih zadataka, kao što su zakazivanje sastanaka ili rezervacije. Takođe može pružiti preporuke za putovanja, pomoći u rešavanju debata u grupnim četovima i koristiti Bing Chat za pružanje rezultata pretrage u realnom vremenu.

Kako filtrirati i pregledati statusna ažuriranja na WhatsApp-u?

Da biste filtrirali i pregledali statusna ažuriranja na WhatsApp-u, morate biti beta test korisnik sa najnovijom verzijom 2.23.24.11. U sekciji sa statusnim ažuriranjima možete koristiti četiri filtera za sistematsko kategoriziranje statusnih ažuriranja od kontakata.

Kada će ove nove funkcije postati dostupne svim korisnicima?

Trenutno su ove nove funkcije dostupne samo beta test korisnicima. Međutim, očekuje se da će uskoro biti dostupne svim korisnicima kroz regularna ažuriranja WhatsApp-a.