Некатегоризовано

Microsoft angažuje bivše lidere OpenAI-a za napredno istraživanje veštačke inteligencije

Summary

Kompanija Microsoft je angažovala bivše lidere OpenAI-a, Sema Altmana i Grega Brokmana, kako bi predvodili novi napredni istraživački tim za veštačku inteligenciju. Ovaj potez dolazi nakon iznenadnih odlazaka Altmana i Brokmana iz OpenAI-a, koji su šokirali svet veštačke inteligencije. Njihovi […]

Microsoft angažuje bivše lidere OpenAI-a za napredno istraživanje veštačke inteligencije

Kompanija Microsoft je angažovala bivše lidere OpenAI-a, Sema Altmana i Grega Brokmana, kako bi predvodili novi napredni istraživački tim za veštačku inteligenciju. Ovaj potez dolazi nakon iznenadnih odlazaka Altmana i Brokmana iz OpenAI-a, koji su šokirali svet veštačke inteligencije. Njihovi odlasci su ostavili novog generalnog direktora proizvođača ChatGPT-a da se bori sa pitanjima i napetostima koje su pratile ovu promenu.

Iako su postojali sukobi između ključnih igrača iza ChatGPT-a i OpenAI-a, i lider Microsofta, Satija Nadele, i predsednik OpenAI-a, Emet Šir, tvrde da su posvećeni partnerstvu. Microsoft je uložio milijarde dolara u OpenAI i dao veliki doprinos u obezbeđivanju računarske snage za pokretanje sistema veštačke inteligencije.

Odluka Microsofta da angažuje Altmana i Brokmana pokazuje da veruju u njihove sposobnosti i da vide potencijal za dalji napredak u veštačkoj inteligenciji. Altman je izjavio da će „nastaviti misiju“ OpenAI-a, dok je Brokman obećao da će napraviti nešto novo i neverovatno.

Ovaj potez Microsofta dodatno jača njihovu poziciju u oblasti veštačke inteligencije. Akcije kompanije su porasle, a očekuje se da će nastaviti rast u svetlu ovog angažmana.

FAQ:
Q: Ko su Sema Altman i Greg Brokman?
A: Sema Altman i Greg Brokman su bivši lideri OpenAI-a, kompanije koja se bavi veštačkom inteligencijom.

Q: Zašto su napustili OpenAI?
A: Razlozi njihovog odlaska su bili iznenadni i nisu detaljno objašnjeni.

Q: Kako će njihov angažman uticati na Microsoft?
A: Angažman Altmana i Brokmana jača Microsoftovu poziciju u oblasti veštačke inteligencije i donosi nove mogućnosti za napredak.

Q: Šta je ChatGPT?
A: ChatGPT je proizvod OpenAI-a koji koristi veštačku inteligenciju kako bi proizvodio tekst, slike, video i muziku nalik ljudima.

Q: Koje su prednosti veštačke inteligencije?
A: Veštačka inteligencija ima veliki potencijal u mnogim oblastima, uključujući medicinu, transport, obrazovanje i još mnogo toga.