Некатегоризовано

Novi AI Sistem „KATE Sepsis“ Dobija Status Preseka Od Strane FDA

Summary

Mednition je dobio status preseka otkrivenja uređaja za veštačku inteligenciju (AI) od strane Američke agencije za hranu i lekove (FDA) za svoje rešenje KATE Sepsis. Ovo novo rešenje je namenjeno ranoj identifikaciji sepse, vodećeg uzroka smrti, ponovnih prijema i hospitalizacija […]

Novi AI Sistem „KATE Sepsis“ Dobija Status Preseka Od Strane FDA

Mednition je dobio status preseka otkrivenja uređaja za veštačku inteligenciju (AI) od strane Američke agencije za hranu i lekove (FDA) za svoje rešenje KATE Sepsis.

Ovo novo rešenje je namenjeno ranoj identifikaciji sepse, vodećeg uzroka smrti, ponovnih prijema i hospitalizacija u bolnicama Sjedinjenih Država.

Izvršni direktor Mednitiona, Stiven Rajli, izjavio je: „Ovo priznanje potvrđuje našu posvećenost unapređenju jednakih zdravstvenih usluga, poboljšanju ishoda za pacijente i smanjenju rizika za pacijente.

„Verujemo da svaka sekunda broji u borbi protiv sepse. KATE Sepsis predstavlja značajan korak napred u otkrivanju ove opasne stanja i omogućava kliničarima da pruže efikasnije i vremenski pravovremeno lečenje.“

KATE Sepsis je pokazao svoju sposobnost u ranom otkrivanju sepse, premašujući standarne protokole pregleda do 118% u Hitnoj Službi.

Njegove predikcije imaju veću osetljivost, pokazujući poboljšanje od 80% za tešku sepse, 74% za sepsu i 118% za septički šok u poređenju sa standardnim algoritmom pregleda.

FAQ:
Q: Šta je sepse?
A: Sepsa je ozbiljna infekcija koja može izazvati višeorganski poremećaj ili otkazivanje organa. To je životno ugrožavajuće stanje.

Q: Koja je uloga KATE Sepsis rešenja?
A: KATE Sepsis rešenje koristi veštačku inteligenciju za rano otkrivanje sepse i omogućava kliničarima da pruže efikasnije lečenje.