Некатегоризовано

Mastercard se udružuje sa Feedzai platformom za suzbijanje prevare u kriptovalutama

Summary

Mastercard je najavio partnerstvo sa Feedzai platformom za regulativnu tehnologiju kako bi unapredio praćenje i blokiranje prevare u kriptovalutama. Ova inicijativa predstavlja značajan korak Mastercarda ka kriptovalutama, posebno u naporima da očisti prostor od prevare i prevara. Feedzai će se […]

Mastercard se udružuje sa Feedzai platformom za suzbijanje prevare u kriptovalutama

Mastercard je najavio partnerstvo sa Feedzai platformom za regulativnu tehnologiju kako bi unapredio praćenje i blokiranje prevare u kriptovalutama. Ova inicijativa predstavlja značajan korak Mastercarda ka kriptovalutama, posebno u naporima da očisti prostor od prevare i prevara.

Feedzai će se integrisati sa Mastercard-ovom CipherTrace Armada platformom koja se koristi za pomoć bankama u praćenju transakcija sa preko 6.000 kripto berzi u cilju otkrivanja prevare. Ovaj korak će omogućiti bolje otkrivanje prevare i sprečavanje pranja novca i drugih sumnjivih aktivnosti.

Feedzai je platforma za veštačku inteligenciju koja koristi alate za analizu transakcija u cilju otkrivanja i blokiranja sumnjivih transakcija. Ova platforma će biti integrisana direktno sa CipherTrace Armada platformom, omogućavajući realno vreme upozorenja o sumnjivim kripto transakcijama.

Ovaj korak će poboljšati otkrivanje prevare i zaštititi neoprezne potrošače. Takođe će omogućiti otkrivanje potencijalnih aktivnosti pranja novca i izbegavanje mule računa koji prevaranti koriste za pranje nedozvoljeno stečenih sredstava. Prema podacima Feedzai-a, oko 40% prevare se direktno izvršava putem bankovnih računa na kripto berze.

Ova saradnja će takođe omogućiti Mastercardu pristup veštačkoj inteligenciji Feedzai-a, čiji softver može identifikovati sumnjive transakcije i blokirati ih u roku od nanosekundi, ali i prepoznati transakcije koje su legitimne.

Mastercard je svojom inicijativom ušao u kripto prostor kako bi ga učinio legitimnim i podložnim istim pravilima i uslovima kao tradicionalni finansijski instrumenti. Ova saradnja je još jedan korak u tom pravcu, pružajući bankama i finansijskim institucijama mogućnost da razlikuju dobre transakcije od loših.

Postojeća saradnja između Mastercarda i CipherTrace-a omogućila je razvoj proizvoda CryptoSecure koji analizira i blokira transakcije sa berzi koje su sklone prevari. Partnerstvo sa Feedzai-om će unaprediti ovu inicijativu i pružiti dodatne mogućnosti za otkrivanje i sprečavanje prevare u kriptovalutama.

FAQ:
Q: Šta je CipherTrace Armada platforma?
A: CipherTrace Armada platforma je alat koji se koristi za praćenje transakcija sa preko 6.000 kripto berzi u cilju otkrivanja prevare i sprečavanja pranja novca.

Q: Šta je Feedzai?
A: Feedzai je platforma za regulativnu tehnologiju koja koristi veštačku inteligenciju za otkrivanje i blokiranje sumnjivih transakcija, uključujući prevare u kriptovalutama.

Q: Koji je cilj partnerstva između Mastercarda i Feedzai-a?
A: Cilj partnerstva između Mastercarda i Feedzai-a je unapređenje otkrivanja i sprečavanja prevare u kriptovalutama, kako bi se zaštitili potrošači i otkrili aktivnosti pranja novca.

Q: Kako će ovo partnerstvo uticati na bankarski sektor?
A: Ovo partnerstvo će omogućiti bankama bolje praćenje sumnjivih kripto transakcija i sprečavanje prevare, pružajući dodatni nivo zaštite potrošačima i pomoć u borbi protiv pranja novca.

Q: Koje su prednosti veštačke inteligencije Feedzai-a?
A: Veštačka inteligencija Feedzai-a omogućava brzo otkrivanje sumnjivih transakcija i blokiranje istih u realnom vremenu, čime se smanjuje rizik od prevare i pranja novca u kriptovalutama.