Некатегоризовано

Aleksandar Vučić najavio pojeftinjenje proizvoda

Summary

Glavni razlog zbog kojeg se Aleksandar Vučić obratio narodu je najava pojeftinjenja proizvoda. To se dogodilo istog dana kada je ministar trgovine, Tomislav Momirović, planirao da saopšti te informacije. Umesto ministra, predsednik je preuzeo šou i održao konferenciju za medije […]

Aleksandar Vučić najavio pojeftinjenje proizvoda

Glavni razlog zbog kojeg se Aleksandar Vučić obratio narodu je najava pojeftinjenja proizvoda. To se dogodilo istog dana kada je ministar trgovine, Tomislav Momirović, planirao da saopšti te informacije. Umesto ministra, predsednik je preuzeo šou i održao konferenciju za medije u zgradi Predsedništva.

Na konferenciji, Aleksandar Vučić je obznanio sniženje cena za 20 proizvoda, počevši od srede. Neki od proizvoda koji će biti jeftiniji su parizer, jogurt, deterdžent, špagete, mleko, sok, krompir, začin, šampon za bebe i kafa. Međutim, nije pomenuo pojeftinjenje proizvoda poput toalet papira, higijenskih uložaka, dečjih pelena i deterdženata za pranje veša i sudova. Ti proizvodi su već deo akcije „Bolja cena – cena za narod“.

Ovo je samo jedan korak koji Vlada Srbije preduzima kako bi pomogla građanima u situaciji kada raste cena životnih namirnica. Pored pojeftinjenja, predsednik Vučić je najavio i isplatu jednokratne pomoći od 20.000 dinara svakom penzioneru. Ta isplata će se realizovati između 25. novembra i 5. decembra.

Odluka o datumu izbora još uvek nije doneta, ali predsednik je poručio da će se o tom pitanju raspravljati nakon pregovora oko Kosova i Metohije i sednice Skupštine UN.

U petak su aktivisti Srpske napredne stranke podelili prigodne poklone stanarima novobeogradskih blokova. Ova akcija takođe ima za cilj da pokaže brigu i razumevanje za građane koji se suočavaju sa rastom cena.