Некатегоризовано

ECS: Pomoć u rešavanju složenih izazova uz pomoć napredne tehnologije

Summary

Kompanija ECS, kojom predsedava Džon Heneghan, posvećena je pomaganju vladama u rešavanju složenih izazova uz pomoć napredne tehnologije, nauke i inženjerskih rešenja. Međutim, fokus njihovog rada sve više se usmerava ka efikasnom korišćenju ogromne količine dostupnih informacija. Heneghan ističe da […]

ECS: Pomoć u rešavanju složenih izazova uz pomoć napredne tehnologije

Kompanija ECS, kojom predsedava Džon Heneghan, posvećena je pomaganju vladama u rešavanju složenih izazova uz pomoć napredne tehnologije, nauke i inženjerskih rešenja. Međutim, fokus njihovog rada sve više se usmerava ka efikasnom korišćenju ogromne količine dostupnih informacija.

Heneghan ističe da su agencije preopterećene podacima i intuitivno znaju da bi mogli iskoristiti te podatke kako bi unapredile svoju misiju na efikasan način, ali im je to preveliki zadatak. Upravo iz tog razloga, ECS se trudi da pomogne u prevazilaženju ovog jaza.

Kompanija je razvila „inovativne tehnike upravljanja distribuiranim podacima i prave mogućnosti za rad sa mrežom podataka kako bi se rešio ovaj izazov“, rekao je Heneghan. Dodao je da su oni pioniri veštačke inteligencije (AI) i integracije AI kao glavni ugovarač na projektu Maven već šest godina.

Ova saradnja dovela je do razvoja stotine operativnih modela veštačke inteligencije za Sekretarijat odbrane, posebno u oblasti kompjuterske vizije, kako bi se u roku od nekoliko minuta pružile informacije donosiocima odluka.

Heneghan naglašava da su ključni stubovi u ovome infrastruktura, čišćenje podataka, razvoj modela, bezbednost i testiranje, jer samo uz sve ove elemente mogu se rešavati kompleksni izazovi na velikoj skali i brže nego što je to moguće ljudskom snagom.

Iako veštačka inteligencija ima veliku moć, Heneghan ističe da je neophodno da se koristi odgovorno i etički. Zbog svog iskustva u ovoj oblasti, ECS pomaže agencijama u proceni spremnosti za primenu veštačke inteligencije, formulisanju strategije, izradi politika i ostvarenju prioriteta u vezi sa veštačkom inteligencijom.

Sa dubinom znanja o veštačkoj inteligenciji, ECS je fokusiran na pomoć agencijama u rešavanju problema vezanih za normalizaciju i pristupanje podacima, što je ključno za efikasnu primenu veštačke inteligencije i mašinskog učenja.

Pored toga, ECS se bavi i rastućom pretnjom sajber napada, u vreme kada loši akteri postaju sve inventivniji. Prediktivna analitika i veštačka inteligencija integrisane u bezbednosne aparate klijenata ECS-a pružaju dragocene informacije o njihovim ranjivostima u oblasti sajber bezbednosti, omogućavajući efikasnije odgovore i rešenja.

Osim toga, kompanija se bavi i planiranjem i sprovođenjem politike nultog poverenja. Razvili su automatsku procesnu sposobnost neprekidnog odobrenja (ATO), koja efikasnije štiti IT okruženje i oslobađa kapacitet za veće napore u poboljšanju i inoviranju.

Heneghan ističe da sposobnosti ECS-a ističu kompaniju u odnosu na druge, posebno kroz uspešno integrisanje veštačke inteligencije, sajber bezbednosti, savremenih arhitektura softvera i agilnih praksi kako bi se stvorila transformišuća rešenja.

Kompanija je fokusirana na veštačku inteligenciju, sajber bezbednost i digitalnu transformaciju kao pokretače budućeg rasta. Istovremeno, ECS želi produbiti saradnju sa širokim portfoliom klijenata u oblasti odbrane, civilnosti, federalnih vlasti, pravosuđa, domovinske sigurnosti i zdravlja.

Heneghan ističe da rešenja koja se razvijaju za jedne klijente mogu poslužiti kao informacija za drugog klijenta i napraviti ponudu kompanije jačom. Ta razmena znanja omogućava kreiranje boljih rešenja za svaki od njih.

Posebno ističe mogućnosti u domenu zdravstva, naglašavajući da su tokom pandemije naučili mnogo kao nacija i da sada mogu primeniti ta znanja kako bi sprečili, pripremili se i odgovorili na potencijalne buduće pandemije.