Некатегоризовано

AI21 Labs Raises $53 Million in Series C Financing Round

Summary

Generativna AI kompanija AI21 Labs iz Izraela objavila je da je skupila dodatnih 53 miliona dolara za završetak svoje Series C finansijske runde u iznosu od 208 miliona dolara (prvih 155 miliona dolara je objavljeno u avgustu), na valorizaciji od […]

AI21 Labs Raises $53 Million in Series C Financing Round

Generativna AI kompanija AI21 Labs iz Izraela objavila je da je skupila dodatnih 53 miliona dolara za završetak svoje Series C finansijske runde u iznosu od 208 miliona dolara (prvih 155 miliona dolara je objavljeno u avgustu), na valorizaciji od 1.4 milijarde dolara. Novi investitori koji su se pridružili ovom finansiranju uključuju Intel Capital i Comcast Ventures. Ovim najnovijem finansiranju ukupan iznos koji je prikupljen od strane ove kompanije, koja se bavi razvojem AI i jezičkih modela velikog obima (LLM) i nalazi se u Tel Avivu, iznosi 336 miliona dolara.

Osnovana 2017. godine od strane predsednika Prof. Amnon Shasuha, i ko-CEO-a Prof. Yoav Shoham i Ori Goshen, AI21 Labs je jedan od pionira u generativnoj AI za mase. Da bi odgovorila na rastuću potražnju, kompanija je izgradila jaku bazu klijenata koja pruža usluge od potrošača do Fortune 100 kompanija koristeći napredne LLM i tehnologije prirodnog jezika (NLP) putem jednostavnih aplikacija i API-ja.

Kompanija trenutno ima 250 zaposlenih i planira da zaposli još 100 ljudi.

AI21 je izgradio AI sisteme koje je lako integrisati i koji generišu pouzdane, pouzdane i tačne rezultate sa više precizne kontrole nego bilo koji postojeći model. Proprietarni Jurassic-2 osnovni modeli kompanije su neki od najvećih i najsofisticiranijih LLM-ova na svetu. Jurassic-2 pokreće AI21 Studio, platforma za razvoj aplikacija zasnovanih na tekstovima po meri na osnovu jezičkih modela AI21; i Wordtune, multilingvalni AI asistent za čitanje i pisanje za profesionalce i potrošače.

Goshen je rekao: „Izuzetno smo zahvalni podršci naših investitora koji veruju u naše duboko tehnološko znanje. Ovo finansiranje će omogućiti AI21 da poveća svoje učešće smatrajući da jedna veličina ne odgovara svima, s obzirom da preduzeća traže jedinstvene partnere koji razumeju njihove specifične potrebe. Masovna primena AI zahteva duboko razumevanje jezičkih modela visokih performansi koji mogu pružiti veću vrednost i uticaj. Naš pristup podrazumeva dizajniranje AI sa svrhom, čineći je značajno efikasnijom od izrade od nule i ekonomičnijom.“

Prof. Shoham je dodao: „Vidjećemo sve veće pomeranje diskusije ka AI sistemima koji će definisati sledeću eru u računarstvu. Usvajanjem sveobuhvatnijeg sistemskog pristupa, naša AI obogaćuje LLM-ove znanjem i zaključivanjem, pored statističkog zaključivanja. To nam omogućava da definišemo fleksibilnu arhitekturu sa više LLM-ova, koja se dopunjuje diskretnim modulima znanja i zaključivanja.“

Izvor

Najčešće postavljena pitanja (FAQ)

1. Koje usluge pruža AI21 Labs?

AI21 Labs pruža napredne jezičke modele (LLM) i tehnologije prirodnog jezika (NLP) kroz jednostavne aplikacije i API-je. Takođe, kompanija razvija različite softverske alate kao što je AI21 Studio, platforma za izgradnju poslovnih aplikacija zasnovanih na tekstovima, i Wordtune, multilingvalni AI asistent za čitanje i pisanje.

2. Koje je vrednosti AI21 Labs?

AI21 Labs je trenutno vredna 1.4 milijarde dolara.

3. Koliko zaposlenih ima AI21 Labs?

AI21 Labs trenutno ima 250 zaposlenih, a planira da zaposli dodatnih 100 radnika.

4. Kako AI21 Labs razlikuje svoj pristup izgradnji AI?

AI21 Labs se fokusira na razvoj AI sistema koji kombinuju jezičke modele visokih performansi sa znanjem i zaključivanjem. Ova kombinacija omogućava precizniju kontrolu i pruža pouzdane rezultate.

5. Ko su neki od investitora AI21 Labs-a?

Neki od investitora AI21 Labs su Intel Capital i Comcast Ventures.