Некатегоризовано

Macy’s Implements AI to Optimize Holiday Inventory, Sees Growth Potential in Beauty Segment

Summary

U toku praznične sezone, dok mnogi prodavci očekuju slabu potrošnju potrošača usled viška inventara, Macy’s se možda izdvaja. Ova prodavnica je prešla na implementaciju veštačke inteligencije, omogućavajući prilagođavanje inventara na osnovu praznične potražnje. Macy’s CEO, Jeffrey Gennette, izjavio je tokom […]

Macy’s Implements AI to Optimize Holiday Inventory, Sees Growth Potential in Beauty Segment

U toku praznične sezone, dok mnogi prodavci očekuju slabu potrošnju potrošača usled viška inventara, Macy’s se možda izdvaja. Ova prodavnica je prešla na implementaciju veštačke inteligencije, omogućavajući prilagođavanje inventara na osnovu praznične potražnje.

Macy’s CEO, Jeffrey Gennette, izjavio je tokom poslednjeg kvartalnog izveštaja o zaradi (16. novembra): „Znamo da naši kupci traže vrednost. Zato smo pojednostavili naše promocije. Uvereni smo da će naši kupci dobro prihvatiti strategijske promene koje smo napravili.“

U četvrtom kvartalu, Macy’s očekuje povećanje u prodaji lepote, sa očekivanim značajnim rastom prodaje u ovoj kategoriji u poređenju sa ostalim delom godine. Novi partnerstvi, poput onog sa JLo Beauty, ekskluzivnih setova brendova kao što su Chanel, Dior i La Mer, kao i jedinstvene ponude poput stvaranja sopstvene poklon stanice, trebali bi doprineti privlačnosti segmenta lepote.

Pored toga, sestrinska kompanija Bloomingdale’s je lansirala kampanju „Best Holiday Ever“, koja uključuje aktivnosti u prodavnicama i digitalne aktivacije tokom sezone. Kupci mogu da očekuju posebne poklone najpoznatijih brendova i nezaboravno iskustvo kupovine, uključujući kolekciju inspirisanu filmom „Čarobnjak iz Oza“ sa ekskluzivnim proizvodima David Yurmana, Armanija, Reese, i drugih brendova.

Macy’s takođe napominje da će Blue Mercury uvesti nove brendove u segmentima nege kože, tela i parfema, nudeći osobne spa tretmane, besplatne savete o poklonima i ekskluzivne aktivacije za članove loyalnosti.

Gledajući dalje od praznika, Macy’s je izrazio uverenje da će postati relevantnije odredište za kupce i partnere. Kompanija ističe značaj održavanja dobro izbalansiranog portfolia brendova, koristeći kolektivne podatke o kupcima, istovremeno čuvajući jedinstveni identitet svakog brenda. Macy’s planira da koristi alate za nauku o podacima, kao što su veštačka inteligencija i mašinsko učenje, kako bi unapredili procese donošenja odluka, posebno u upravljanju inventarom, koji se temelji na obimnim podacima o kupcima.

Rast Macy’s-a uključuje ponovno osmišljavanje privatnih brendova, kao što je njihov novi privatni brend On 34th. Takođe, otvaraju se i prodavnice malog formata koje navodno ostvaruju pozitivnu prodaju i nude prijatno iskustvo kupovine. Takođe, digitalna tržišta se šire, sa preko 1500 brendova na platformi i rastom bruto vrednosti trgovine od 22% kvartalno.

Na kraju, luksuzni segment, posebno preko Bloomingdale’s-a, takođe se smatra dobitnom opcijom za više-brežni prodaje. Personalizovane ponude i komunikacija se testiraju i usavršavaju, sa planovima za dalje širenje do 2024. godine.

Macy’s u brojkama

U trećem kvartalu 2022. godine, Macy’s je zabeležio pad prihoda po akciji i neto prodaje u poređenju sa istim periodom 2019. i 2022. godine. Kompanija je imala pad prodaje kako u prodavnicama tako i na digitalnoj platformi, a prodaja je opala na osnovu vlasničkih i vlasničkih-plus-licenciranih osnova. Brendovi Macy’s i Bloomingdale’s su se suočili sa izazovima u različitim proizvodnim kategorijama, dok je Blue Mercury ostvario povećanje prodaje. Ostali prihodi su smanjeni, čineći 3.7% neto prodaje.

Kompanija je naglasila uticaj aktivne baze kupaca i programa Star Rewards na prodaju. Upravljanje inventarom ostaje disciplinovano, uz poboljšanje bruto i marže robe. Troškovi isporuke kao procenat neto prodaje su se poboljšali, dok su troškovi prodaje, generalnih i administrativnih troškova smanjeni.

Article source: [PYMNTS.com](https://www.pymnts.com/news/retail/2022/macys-implies-ai-inventory-holiday-season/)