Некатегоризовано

Apple planira revolucionarne promene u sledećoj verziji iOS-a

Summary

Prema najnovijim informacijama koje je otkrio novinar Mark Gurman, Apple ima velike planove za nadolazeću verziju svog softvera iOS. Fokus će biti na unapređenju performansi, ali i na implementaciji generativnih AI funkcija. Ovo će napraviti veoma konkurentan softver koji će […]

Apple planira revolucionarne promene u sledećoj verziji iOS-a

Prema najnovijim informacijama koje je otkrio novinar Mark Gurman, Apple ima velike planove za nadolazeću verziju svog softvera iOS. Fokus će biti na unapređenju performansi, ali i na implementaciji generativnih AI funkcija. Ovo će napraviti veoma konkurentan softver koji će se moći nositi sa gigantima poput Google-a i OpenAI-a.

Gurman je opisao sledeću verziju iOS-a kao revolucionarnu, jer će Apple doneti značajne promene uz poboljšane osnovne performanse. Planirane AI funkcije bi trebalo da obezbede bolje korisničko iskustvo i unaprede mogućnosti iPhone uređaja. Međutim, prema Gurmanu, sam hardver iPhone 16 neće doživeti velika unapređenja sledeće godine. Zbog toga se Apple sve više fokusira na softver kao način da ubedi korisnike da kupe nove modele.

Ova vest dolazi sa pauzom u razvoju budućih verzija iOS-a, iPadOS-a, watchOS-a i macOS-a kako bi se unapredile njihove performanse. Očekuje se da će nova verzija, iOS 18, biti predstavljena na događaju WWDC u junu naredne godine.

Naravno, ove informacije još uvek nisu zvanično potvrđene od strane Apple-a, pa treba uzeti ove spekulacije sa rezervom. Ali ako se pokažu tačnim, možemo očekivati značajna poboljšanja softvera u narednoj godini.

Često postavljana pitanja (FAQ)

1. Kada se očekuje sledeći iPhone sa iOS 18?

Sledeći iPhone sa novom verzijom iOS-a, prema navodima, očekuje se da bude predstavljen u junu na događaju WWDC naredne godine.

2. Kakve promene možemo očekivati u iOS 18?

iOS 18 bi trebalo da donese značajna poboljšanja performansi, ali i implementaciju AI funkcija koje će unaprediti korisničko iskustvo na iPhone uređajima.

3. Hoće li AI funkcije biti dostupne samo na novim iPhone modelima?

Za sada se ne zna da li će AI funkcije biti ekskluzivne samo za nove modele iPhone-a ili će se možda implementirati i na nekim postojećim modelima. Više informacija treba očekivati u narednim mesecima.