Некатегоризовано

Novi Standard AI alat omogućava maloprodavcima uvid u zalihe i sprečava gubitke

Summary

San Francisko, 16. novembar 2023. – Standard AI, svetski lider u primeni veštačke inteligencije u maloprodaji, danas je najavio proširenje svoje platforme Standard AI Vision koja pruža revolucionaran način korišćenja veštačke inteligencije kako bi se rešili problemi gubitaka, upravljanja zalihama […]

Novi Standard AI alat omogućava maloprodavcima uvid u zalihe i sprečava gubitke

San Francisko, 16. novembar 2023. – Standard AI, svetski lider u primeni veštačke inteligencije u maloprodaji, danas je najavio proširenje svoje platforme Standard AI Vision koja pruža revolucionaran način korišćenja veštačke inteligencije kako bi se rešili problemi gubitaka, upravljanja zalihama i drugih izazova maloprodaje. Prva platforma koja koristi naprednu vizuelnu veštačku inteligenciju u najprofitabilnijim sektorima kao što su duvan, pivo i odeljak sveže hrane / spremnih za konzumaciju, nova Standardna zona je dostupna od danas. U budućnosti, Standard AI će proširiti Vision platformu i na druge delove prodavnice, uključujući lutriju, gotovinski pult, gorivo i još mnogo toga.

Do sada su maloprodavci suočeni sa izazovima kao što su nedostatak radne snage, upravljanje zalihama i krađe koje su sprečavale da ostvare svoj pun potencijal. Prema istraživanju * Nacionalne asocijacije za izmenu dobara (NACS), maloprodavci prave gubitke od oko 48 milijardi dolara godišnje zbog lošeg upravljanja zalihama. Gubici od krađe duvana procenjuju se na 1,5 milijardu dolara godišnje, a od krađe piva na dodatnih 2,5 milijarde dolara godišnje.

Kako funkcioniše
Postavljanje Zone Monitoring-a u prodavnici je iznenađujuće jednostavno. Instaliraju se tri do pet kamera iznad zone za transakcije. Prava snaga leži u sofisticiranoj vizuelnoj veštačkoj inteligenciji koja prati svaku interakciju sa policom. Obaveštenja o nedostatku robe se šalju u realnom vremenu za upravljanje zalihama. Sumnjive krađe se snimaju putem video snimka i dostupne su menadžmentu prodavnice. Sistem pruža analitiku, trendove i uvide za dublje razumevanje ponašanja kupaca i trendova krađe u toj zoni.

Friendly Express je samo jedan od brojnih maloprodavaca koji će uskoro koristiti novi Zone Monitoring kako bi razumeli i sprečili gubitke, bolje upravljali nedostatkom robe i zalihama. „Koristili smo Skip samoposlužni kasir da pomognemo našim timovima u prodavnici i poboljšamo iskustvo kupaca“, rekla je Ejmi Vud, direktorka informacionih tehnologija u Friendly Expressu. „Radujemo se obećanju novih Tracker-a za duvan i svežu hranu, jer će nam pomoći da smanjimo štetu i osiguramo da pravi proizvodi budu na polici kada ih kupci žele.“

„SVaki novi proizvod koji izgradimo dizajniran je da pomogne našim korisnicima da reše trenutne probleme, istovremeno garantujući da su na putu ka autonomnoj budućnosti,“ rekao je Džordan Fišer, izvršni direktor Standard AI. „Zone Monitoring stavlja našu moćnu vizuelnu veštačku inteligenciju na delo u najprofitabilnijim delovima prodavnice.“

Standard AI Vision platforma i nova ponuda Zone Monitoring-a jedinstveno pružaju:
Unapređenu analitiku kupaca i pametno upravljanje zalihama: Maloprodavci mogu imati veće profite kroz poboljšanu kontrolu zaliha, sa mogućim uštedama u milionima dolara.

Određivanje krađe: Standard AI-eva tehnologija snima sumnje krađe putem video isečaka koji su dostupni za pregled menadžmenta, i pruža uvide u trendove krađe kako bi se preduzele mere.

Dostupnost I pristupačnost: Autorizovani korisnici mogu pristupiti video snimcima i analitici putem veb pregledača po niskoj ceni, što rezultira brzom isplatom ulaganja kroz smanjenje krađe. Sistem koji je lako instalirati zahteva samo nekoliko kamera u kombinaciji sa snažnom infrastrukturom.

Dodatne funkcionalnosti: Standard AI trenutno planira dodavanje novih funkcionalnosti kao što su provera identiteta, praćenje odjela za naplatu, nadzor rukovanja gotovinom, praćenje lutrije i usklađenost sa planogramom.

Vrata ka autonomiji: Ovaj proizvod maloprodavcima pruža odmah dostupna rešenja za aktuelne izazove maloprodaje, istovremeno otvarajući put ka autonomnoj budućnosti.

Poštujući dugogodišnje principe etike i prava na privatnost, Vision platforma Standard AI-a obezbeđuje:
Bez prepoznavanja lica: Izbegavanjem potencijalnih predrasuda, veštačka inteligencija Standard AI platforme ne vrši prepoznavanje lica.

Bez informacija o demografiji: Veštačka inteligencija platforme Standard AI fokusira se samo na kinematiku, poput načina na koji kupci interaguju sa policama, i ne koristi druge informacije.

Kao trgovačka industrija prolazi kroz transformaciju, platforma Standard AI Vision, u kombinaciji sa Tracker-om za duvan i pivo, stoji na čelu, omogućavajući maloprodavcima da iskoriste današnje prilike i prihvate obećanje budućnosti.

* „Cena lošeg upravljanja zalihama za maloprodavce“, sprovedeno od strane Nacionalne asocijacije za izmenu dobara (NACS) 2022. godine.

O Standard AI
Standard AI je transformisao maloprodaju kakvu poznajemo sa najrobustnijom AI platformom za maloprodaju. Standard AI platforma bazirana na viziji jedinstveno se sastoji od niza rešenja koja maloprodavcima omogućavaju ubrzan rast, transformaciju operacija i upravljanje izazovima radne snage, inflacije i gubitaka. Od inovativnih samoposlužnih opcija od strane kompanije Skip, do moćnih AI baziranih rešenja za praćenje zona do potpuno autonomnog iskustva kupovine bez čekanja u redu koja omogućava kupcima da kupuju, plaćaju i odlaze – bez čekanja! Mašinska vizija i AI rešenje ove kompanije jedino je koje se može brzo i jednostavno instalirati u postojeće prodavnice malobrojnih kupaca i pruža revolucionarne uvide u maloprodajne operacije i ponašanje kupaca. Ovo predstavlja veliki napredak u tehnologiji maloprodaje koja omogućava maloprodavcima da brzo isporuče neverojatna nova iskustva kupcima. Prvi i najviše finansirani startap u ovoj oblasti, Standard AI je lansirao više prodavnica u saradnji sa međunarodnim maloprodavcima. Saznajte više na [dodati link na korporativni sajt Standard AI](https://standard.ai/).