Некатегоризовано

Sve više žena pronalazi podršku u veštačkoj inteligenciji i tehnologiji

Summary

Otkrijte kako veštačka inteligencija poboljšava zdravlje žena i majki Veštačka inteligencija (VI) sve više postaje deo našeg svakodnevnog života, između ostalog i kada je reč o zdravlju žena. Integrisanje VI u oblast ginekologije i akušerstva pruža brojne mogućnosti za unapređenje […]

Sve više žena pronalazi podršku u veštačkoj inteligenciji i tehnologiji

Otkrijte kako veštačka inteligencija poboljšava zdravlje žena i majki

Veštačka inteligencija (VI) sve više postaje deo našeg svakodnevnog života, između ostalog i kada je reč o zdravlju žena. Integrisanje VI u oblast ginekologije i akušerstva pruža brojne mogućnosti za unapređenje zdravstvene nege, podršku pacijentima nakon porođaja i olakšanje posla zdravstvenim radnicima.

Healing at Home program, koji je pokrenut od strane Penn Medicine, predstavlja inovativan pristup podršci pacijentima tokom postporođajnog perioda. Program se oslanja na tekstualne poruke i veštačku inteligenciju kako bi pacijentima pružio podršku i savete o dojenju, zdravlju bebe i postporođajnoj nezi. Pomoću prirodnog procesiranja jezika, pacijenti mogu postavljati pitanja i dobijati automatske odgovore od “Penny”, VI robota koji je deo ovog programa.

Osim pružanja podrške i saveta, program ima i druge funkcionalnosti. Na primer, vrši pretrage za postporođajnu depresiju i podstiče pacijente da ostanu angažovani u programima dojenja. Takođe, postoji mogućnost kontakta sa pravim zdravstvenim radnicima u situacijama kada je potrebna dodatna pomoć.

Ovaj program je samo jedan od primera kako veštačka inteligencija može promeniti način na koji pružamo podršku ženama i majkama tokom postporođajnog perioda. Kombinacija tehnologije i medicinske stručnosti omogućava nam da pružamo jednak pristup i brigu, smanjujući opterećenje za zdravstvene radnike.

Veštačka inteligencija je još uvek polje koje se intenzivno istražuje, ali već sada možemo videti pozitivne rezultate u primeni u oblasti ženskog zdravlja. Ovo je samo početak, a očekuje se da će VI sve više uticati na našu medicinsku praksu i doneti nove inovacije u nege pacijenata.

FAQ:

P: Šta je veštačka inteligencija?
O: Veštačka inteligencija je grana računarstva koja se bavi razvojem računarskih sistema koji imaju sposobnost obavljanja zadataka koji inače zahtevaju ljudsku inteligenciju.

P: Kako Healing at Home program koristi veštačku inteligenciju?
O: Healing at Home program koristi veštačku inteligenciju kako bi pacijentima pružio podršku i savete putem tekstualnih poruka tokom postporođajnog perioda.

P: Da li su pacijenti uvek u mogućnosti da kontaktiraju prave zdravstvene radnike?
O: Da, pacijenti imaju mogućnost da kontaktiraju prave zdravstvene radnike kada osete potrebu za dodatnom pomoći tokom korišćenja programa.