Некатегоризовано

AI u službi imigracije: DHS ažurira svoj inventar s novim slučajevima korišćenja veštačke inteligencije

Summary

Departman za domovinsku bezbednost (DHS) kontinuirano otkriva nove primene veštačke inteligencije u svojem zvaničnom javnom inventaru ove tehnologije. U prošloj nedelji, Uprava za državljanstvo i imigraciju Sjedinjenih Američkih Država, koja upravlja sistemom za podnošenje zahteva za imigraciju u zemlji, objavila […]

AI u službi imigracije: DHS ažurira svoj inventar s novim slučajevima korišćenja veštačke inteligencije

Departman za domovinsku bezbednost (DHS) kontinuirano otkriva nove primene veštačke inteligencije u svojem zvaničnom javnom inventaru ove tehnologije.

U prošloj nedelji, Uprava za državljanstvo i imigraciju Sjedinjenih Američkih Država, koja upravlja sistemom za podnošenje zahteva za imigraciju u zemlji, objavila je da koristi nekoliko oblika veštačke inteligencije za rešavanje slučajeva, uključujući „klasifikator dokaza“ koji je pokretan veštačkom inteligencijom, sistem za otkrivanje prevara i alat za predviđanje radnog opterećenja. Ovi alati nisu bili spomenuti na prethodnoj verziji veb stranice.

Dodavanje ovih sistema ukazuje da, nakon novoizdatog izvršnog naloga o ovoj tehnologiji i naredbi Kancelarije za upravljanje i budžet, proces inventarisanja veštačke inteligencije ostaje aktivan. Takođe, ovi novi slučajevi ilustruju uticaj veštačke inteligencije na imigracioni sistem Sjedinjenih Američkih Država.

Ovo je najmanje treći put u poslednjim mesecima da je Departman za domovinsku bezbednost napravio velike izmene u svojem inventaru. Ti inventari, koji su obaveza u skladu sa izvršnim nalogom Donalda Trampa iz 2020. godine, trebaju se ažurirati godišnje, prema smernicama Federalnog saveta glavnih informacionih službenika i nedavnoj verziji memoara Kancelarije za upravljanje i budžetom.

Pitanja:
1. Koliko puta je Departman za domovinsku bezbednost ažurirao inventar veštačke inteligencije u poslednjim mesecima?
2. Koji su novi slučajevi korišćenja veštačke inteligencije u imigracionom sistemu Sjedinjenih Američkih Država?