Некатегоризовано

Vladini zvaničnici u državi Edo prošli dvodnevni program obuke o veštačkoj inteligenciji na Akademiji javne službe John Odigie-Oyegun

Summary

Vladini zvaničnici u državi Edo učestvuju u dvodnevnom programu obuke o veštačkoj inteligenciji na Akademiji javne službe John Odigie-Oyegun (JOOPSA). Obuka ima za cilj da opremi civilne i javne službenike neophodnim znanjem kako bi unapredili operacije vlade, poboljšali usluge građanima […]

Vladini zvaničnici u državi Edo prošli dvodnevni program obuke o veštačkoj inteligenciji na Akademiji javne službe John Odigie-Oyegun

Vladini zvaničnici u državi Edo učestvuju u dvodnevnom programu obuke o veštačkoj inteligenciji na Akademiji javne službe John Odigie-Oyegun (JOOPSA). Obuka ima za cilj da opremi civilne i javne službenike neophodnim znanjem kako bi unapredili operacije vlade, poboljšali usluge građanima i donosili odluke zasnovane na podacima.

Veštačka inteligencija transformiše način na koji vlade širom sveta funkcionišu, a razumevanje njenih osnovnih principa je ključno za donošenje informisanih odluka i razvijanje efikasnih politika. Veštačka inteligencija ima sposobnost brze analize velikih količina podataka, prepoznavanja trendova i pružanja vrednih uvida. To može značajno pomoći vladi u oblastima kao što su razvoj politika, alokacija resursa i upravljanje krizama.

Osim toga, veštačka inteligencija ima potencijal da automatizuje rutinske i vremenski zahtevne zadatke, što omogućava službenicima da se fokusiraju na složenije aktivnosti koje donose vrednost. Ovo ne samo da povećava efikasnost, već i dovodi do dugoročne uštede troškova.

Tokom uvodne sesije programa obuke, vodeći facilitator prof. Jinka Omorogbe je demonstrirao učesnicima da veštačku inteligenciju mogu koristiti svi u vladi kako bi poboljšali efikasnost, efektivnost i odzivnost vladinih operacija.

Akademija javne službe John Odigie-Oyegun daje važnost znanju iz oblasti veštačke inteligencije kako bi radna snaga civilne i javne službe u državi Edo bila spremna za prilagođavanje promenjenim potrebama digitalnog doba. Integracijom veštačke inteligencije, vladske operacije mogu postati efikasnije, građani mogu dobijati bolje usluge, a podacima podržane odluke mogu se doneti kako bi se rešili izazovi sa kojima se vlada suočava.