Некатегоризовано

Novi model veštačke inteligencije „Gemini“ kompanije Google navodno je odložen

Summary

Prema najnovijim informacijama, lansiranje sledeće generacije Google-ovog modela veštačke inteligencije, nazvanog „Gemini“, očekuje se u prvom kvartalu 2024. godine. Ova vest dolazi nakon što su prethodno izvori tvrdili da će se lansiranje desiti ovog meseca. Prema izvorima, osnivač Google-a, Sergej […]

Novi model veštačke inteligencije „Gemini“ kompanije Google navodno je odložen

Prema najnovijim informacijama, lansiranje sledeće generacije Google-ovog modela veštačke inteligencije, nazvanog „Gemini“, očekuje se u prvom kvartalu 2024. godine. Ova vest dolazi nakon što su prethodno izvori tvrdili da će se lansiranje desiti ovog meseca. Prema izvorima, osnivač Google-a, Sergej Brin, provodi četiri do pet dana nedeljno sa timom programera koji rade na projektu.

Gemini je rezultat spajanja dva tima za veštačku inteligenciju unutar Google-a u jednu grupu. Cilj ove grupe je da stvori model koji će biti konkurencija OpenAI-jevom GPT-4 modelu. Prema lideru grupe, Demisu Hasabisu, projekat kombinuje najbolje ideje iz oba istraživačka tima i radi se na razvoju multimodalnih velikih modela koji će predstavljati sledeću generaciju veštačke inteligencije.

Iako su tačni razlozi za odlaganje lansiranja modela Gemini trenutno nepoznati, veruje se da je timu potrebno dodatno vreme kako bi usavršili svoje ideje i implementirali ih u ovaj revolucionarni model veštačke inteligencije.

FAQ:
Q: Koje su prednosti modela Gemini?
A: Model Gemini kombinuje najbolje ideje iz Google-ovih istraživačkih timova za veštačku inteligenciju i razvija multimodalne velike modele koji predstavljaju sledeću generaciju veštačke inteligencije.

Q: Šta je OpenAI GPT-4 model?
A: OpenAI GPT-4 model je razvijen od strane kompanije OpenAI i predstavlja jedan od vodećih modela veštačke inteligencije u industriji.

Q: Kada će biti lansiran model Gemini?
A: Lansiranje modela Gemini se očekuje u prvom kvartalu 2024. godine, a ne u predviđenom mesecu prema prethodnim izvorima.

Q: Koliko vremena Sergej Brin provodi sa programerima tima?
A: Sergej Brin provodi četiri do pet dana nedeljno sa programerima tima koji rade na razvoju modela Gemini.