Некатегоризовано

Google-ov alat za pretragu olakšava onlajn kupovinu

Summary

Google-ov AI-powered alat za pretragu, Search Generative Experience (SGE), donosi nekoliko novih opcija koje pomažu korisnicima da pronađu specifične i jedinstvene proizvode za sebe ili prijatelje. Ove opcije uključuju korišćenje veštačke inteligencije za generisanje ideja za poklone ili modnih predmeta […]

Google-ov alat za pretragu olakšava onlajn kupovinu

Google-ov AI-powered alat za pretragu, Search Generative Experience (SGE), donosi nekoliko novih opcija koje pomažu korisnicima da pronađu specifične i jedinstvene proizvode za sebe ili prijatelje. Ove opcije uključuju korišćenje veštačke inteligencije za generisanje ideja za poklone ili modnih predmeta koje možete zatim kupiti. Google takođe proširuje mogućnosti virtualnih proba za muškarce pred prazničnu sezonu.

Od danas, korisnici u SAD-u koji su već prijavljeni na SGE preko Search Labs će dobiti izbor predloženih podkategorija kada traže ideje za poklone, zajedno sa linkovima ka korisnim sadržajima da saznaju više o određenom proizvodu ili kategoriji poklona. Na primer, ako tražite „odlične poklone za kuvarice“, dobićete podesive podkategorije kao što su specijalni alati, umetnički sastojci, kuvarske pretplate i časovi kuvanja. Korisnici mogu zatim da kliknu na ove podkategorije i pretraže ponudu poklona i odaberu proizvod za kupovinu. Ova opcija je odličan način da proširite svoja saznanja prilikom kupovine poklona za nekoga ko ima specifične hobije ili interese sa kojima se niste susreli.

Ali šta ako precizno možete zamisliti šta želite, ali vam je teško pronaći stvarnu verziju da je kupite? Dolazna sposobnost za SGE je dizajnirana upravo da reši taj problem tako što korisnicima omogućava da generišu fotorealističke slike koristeći tekstualni opis garderobe koju žele – kao što je „šarena jakna s uzorkom“ – i zatim pronađu slične stvarne proizvode za kupovinu na mreži. Korisnici mogu precizirati upit kako bi se osigurali da generisane slike odgovaraju njihovim tačnim zahtevima, a zatim klizanjem naniže na stranici vide ponudu sličnih proizvoda sa vizuelno sličnim stilom iz ponude od 35 milijardi proizvoda na Google Shopping portalu. Google kaže da će ova nova mogućnost početi da se implementira na mobilnim uređajima u SAD-u za korisnike SGE-a u decembru.

Ovo vam može uštedeti vreme koje biste inače proveli tražeći savršenu jaknu na specifičnim veb stranicama sa odećom.

Kao konačno ažuriranje koje nije ograničeno samo na korisnike SGE-a, tu je i mala ekspanzija Google-ovog AI-powered alata za virtualno probanje. Počevši od danas, muške bluze iz stotina brendova poput Abercrombie, Banana Republic, JCrew i Under Armour će biti dostupne za virtualno probanje, što korisnicima omogućava da vide kako će izgledati košulja ili džemper na 40 modela različitog tona kože, oblika tela, veličine i visine. Ova funkcija je trenutno dostupna samo putem Google aplikacije i mobilnih pretraživača u SAD-u, mada Google kaže da će uskoro biti dostupna i na desktopu.

FAQ:

Kako mogu koristiti Search Generative Experience (SGE)?

Da biste koristili SGE, trebate biti prijavljeni na Search Labs i biti u SAD-u.

Kako mogu pronaći posebne poklone putem SGE-a?

Kada tražite ideje za poklone putem SGE-a, dobićete predložene podkategorije koje vam mogu pomoći da pronađete specifične proizvode za određenu osobu u skladu sa njihovim interesovanjima ili hobijima.

Kako mogu koristiti generisanje fotorealističkih slika putem SGE-a?

Da biste koristili generisanje fotorealističkih slika putem SGE-a, jednostavno napišite tekstualni opis garderobe koju želite, a zatim ćete dobiti vizuelno slične proizvode na Google Shopping portalu koji odgovaraju vašem opisu.

Kako mogu koristiti alat za virtualno probanje muških bluza?

Kako biste koristili alat za virtualno probanje muških bluza, samo trebate preuzeti Google aplikaciju ili koristiti mobilni pretraživač i izabrati mušku bluzu koju želite da isprobate na nekom od 40 modela sa različitim karakteristikama.