Некатегоризовано

Google predstavlja chatbot Bard za tinejdžere koji koristi veštačku inteligenciju uči ove mlade korisnike

Summary

Google je u četvrtak uveo svoj AI chatbot Bard namenjen tinejdžerima nakon konsultacija sa stručnjacima i adolescentima kako bi stvorio zaštićeno, ali i uzbudljivo iskustvo učenja za mlađe korisnike. Prema blog postu Tulsee Doshi, glave proizvoda Google-ove odgovorne veštačke inteligencije, […]

Google predstavlja chatbot Bard za tinejdžere koji koristi veštačku inteligenciju uči ove mlade korisnike

Google je u četvrtak uveo svoj AI chatbot Bard namenjen tinejdžerima nakon konsultacija sa stručnjacima i adolescentima kako bi stvorio zaštićeno, ali i uzbudljivo iskustvo učenja za mlađe korisnike. Prema blog postu Tulsee Doshi, glave proizvoda Google-ove odgovorne veštačke inteligencije, tinejdžeri mogu koristiti Bard-a da dobiju vođstvo za pisanje govora ili rešavanje matematičkih problema. Iako je 13 godina minimalna starosna granica za korisnika koji upravlja svojim Google nalogom, neke zemlje imaju nešto više zahteve. Pristup Bard-u će biti dozvoljen u skladu sa ovim propisima. AI chatbot takođe je obučen da prepoznaje i ne prikazuje nebezbedan sadržaj deci, saopštila je kompanija.

FAQ:
1. Šta je Bard?
Bard je AI chatbot koji koristi Google za pružanje učenja i vođstva tinejdžerima u različitim oblastima.

2. Kakav je pristup Bard ima prema sadržaju?
Bard je obučen da prepoznaje nebezbedan sadržaj i neće ga prikazivati deci.

3. Kako Bard pomaže tinejdžerima da uče matematiku?
Bard može pružiti korake za rešavanje matematičkih problema, omogućujući tinejdžerima da razumeju proces rešavanja problema.

4. Da li su konsultovani stručnjaci pre lansiranja Bard-a?
Da, Google je konsultovao stručnjake za bezbednost, učenike i porodične organizacije pre nego što je lansirao Bard-a za tinejdžere.

Izvor: google.com