Некатегоризовано

Stiže novo ažuriranje za AI pretragu – više jezika i dodatne funkcije

Summary

Google je najavio novu nadogradnju svog AI generativnog pretraživača (SGE), koja donosi više jezika i dodatne korisne funkcije. Nakon šest meseci od prvog predstavljanja na I/O 2023 konferenciji, SGE postaje dostupan korisnicima Search Labs-a u 120 zemalja i teritorija. Pored […]

Stiže novo ažuriranje za AI pretragu – više jezika i dodatne funkcije

Google je najavio novu nadogradnju svog AI generativnog pretraživača (SGE), koja donosi više jezika i dodatne korisne funkcije. Nakon šest meseci od prvog predstavljanja na I/O 2023 konferenciji, SGE postaje dostupan korisnicima Search Labs-a u 120 zemalja i teritorija. Pored već podržanog engleskog jezika, SGE sada pruža podršku za španski, portugalski, korejski i indonežanski jezik. Ova nova funkcionalnost će biti dostupna na Chrome desktop uređajima, dok će verzije aplikacija za Android Search Labs biti dostupne tokom sledećih nedelja.

Jedna od novih funkcija je unapređena mogućnost postavljanja dodatnih pitanja. Korisnici će moći da postavljaju pitanja direktno na stranici rezultata pretrage, čime će imati mogućnost produbljivanja teme bez napuštanja stranice. Takođe, unapređena je podrška za prevod nejasnih termina, posebno kod jezika koji imaju rodne oznake za objekte. Funkcija će omogućiti korisnicima da izaberu između različitih prevodnih opcija.

Uz to, Google planira proširenje interaktivnih definicija koje se već nalaze u generisanim sažecima, i to na oblasti kao što su kodiranje i zdravlje. Očekuje se da ova nadogradnja bude dostupna korisnicima na engleskom jeziku u SAD-u narednog meseca, a potom će se proširiti na više teritorija.

Ova nova ažuriranja SGE-a omogućavaju korisnicima još veću praktičnost i mogućnosti prilikom pretrage, a Google nastavlja sa inovacijama i unapređenjima kako bi pružio najbolje korisničko iskustvo.

FAQ:
Q: Koje jezike će SGE podržavati nakon ažuriranja?
A: Nakon ažuriranja, SGE će podržavati engleski, španski, portugalski, korejski i indonežanski jezik.

Q: Koje su nove funkcije koje dolaze sa ažuriranjem?
A: Među novim funkcijama su poboljšana mogućnost postavljanja dodatnih pitanja i unapređena podrška za prevod nejasnih termina.

Q: Kada će ažuriranje biti dostupno?
A: Ažuriranje će biti dostupno na Chrome desktop uređajima odmah, dok će verzije aplikacija za Android Search Labs biti dostupne tokom sledećih nedelja.