Некатегоризовано

Novi Capabilities Vertex AI Search: Personalizovani sadržajni preporuke za izvođače medija i zabavne kompanije

Summary

SUNNYVALE, Kalifornija, 16. novembar 2023. / PRNewswire / – Google Cloud danas je najavio nove mogućnosti Vertex AI pretraživača koje su specijalno kreirane da pomognu izvođačima medija i zabavne kompanije da pruže publici personalizovano iskustvo. Preporuke su naše prve generičke […]

Novi Capabilities Vertex AI Search: Personalizovani sadržajni preporuke za izvođače medija i zabavne kompanije

SUNNYVALE, Kalifornija, 16. novembar 2023. / PRNewswire / – Google Cloud danas je najavio nove mogućnosti Vertex AI pretraživača koje su specijalno kreirane da pomognu izvođačima medija i zabavne kompanije da pruže publici personalizovano iskustvo. Preporuke su naše prve generičke dostupne mogućnosti, pružajući medijima AI moć personalizovanih preporuka koje će održati angažovanost publike isporukom personalizovanih sadržajnih preporuka koje direktno odgovaraju interesima korisnika.

Više od 71% potrošača očekuje da će dobiti personalizovane interakcije, a 76% postaje frustrirano kada se to ne desi (izvor: McKinsey). Preporukama, kompanije mogu da reše ovu frustraciju, istovremeno dobijajući značajniju angažovanost na svojim platformama. Prema nedavnoj studiji Harris Poll koju je naručio Google Cloud, 79% ispitanika navodi da je zadržalo pretplatu nakon što su otkrili novi sadržaj. Pružajući personalizovane preporuke sadržaja, medijske i zabavne kompanije mogu povećati vreme provedeno na svojim platformama, što može dovesti do većeg prihoda i zadržavanja korisnika.

„Vertex AI pretraživač postaje neophodan alat za medije i zabavne kompanije, pomoći će im da unaprede i prodube angažovanje publike“, rekao je Anil Jain, direktor za strategijske potrošačke industrije u Google Cloud-u. „Novih mogućnosti koje su danas lansirane pružiće personalizovane preporuke za sadržaj pomoću generativne AI, što može pomoći medijskim kompanijama da bolje angažuju, rastu i zadrže svoju publiku.“

Google Cloud se posvećuje ulaganjima u razvoj novih tehnologija koje su posebno dizajnirane za pomoć medijima i zabavnim kompanijama u boljoj distribuciji i monetizaciji digitalnog sadržaja. Nove mogućnosti Vertex AI pretraživača grade se na uspešnim platformama za strujanje video sadržaja poput YouTube-a i agregatora vesti poput Google News-a, kao i personalizovanim preporukama proizvoda za e-trgovinu.

„Osiguravanje angažovanosti publike ključno je za naš posao, a generativna veštačka inteligencija je ključ za pružanje personalizovanih iskustava koja podižu našu vezu sa gledaocima“, kaže Robin Chacko, izvršni potrošač STARZ-a. „Sa mogućnostima Vertex AI pretraživača Google Cloud-a za medije i preporučivanja, možemo obezbediti prilagođeni sadržaj koji zaista odgovara jedinstvenim interesima naših gledalaca.“

Nove mogućnosti preporuka unutar Vertex AI pretraživača kombinuju različite napredne tehnike veštačke inteligencije kako bi generisale personalizovane preporuke za sadržaj, uključujući:

– Ponašanje korisnika u realnom vremenu: Vertex AI pretraživač razmatra ponašanje korisnika, kao što su čitanje članaka i pregledani video zapisi, radi prepoznavanja obrazaca. To rezultira preporukama koje predviđaju sadržaj sa kojim je korisnik veći verovatnoće da će se angažovati. Radom u realnom vremenu, mogućnosti preporuka mogu se brzo prilagoditi novim gledaocima, a takođe i uzeti u obzir različita raspoloženja i namere korisnika tokom datog sesije.

– Sličnost sadržaja: Vertex AI pretraživač upoređuje sadržaj različitih članaka, video zapisa i drugih delova sadržaja kako bi identifikovao sličnosti, omogućavajući generisanje preporuka za sadržaj sličan onome što je korisnik već gledao.

Vertex AI pretraživač u potpunosti je upravljan i kontinuirano unapređivan od strane Google Cloud-a. Može se integrirati u potrošačke touchpointe, uključujući veb, TV, mobilne uređaje, biltene i drugo, pomoću jednostavnog API-ja. Ovo omogućava medijskim i zabavnim kompanijama svih vrsta da usredsrede svoje inženjerske timove na nove, diferencirane mogućnosti, istovremeno pružajući napredne personalizovane preporuke.

Da biste saznali više o mogućnostima preporuka koje nudi Vertex AI pretraživač za medijske i zabavne kompanije, posetite cloud.google.com/recommendations.

O Google Cloud-u
Google Cloud ubrzava sposobnost svake organizacije da digitalno transformiše svoje poslovanje i industriju. Pružamo rešenja namenjena preduzećima koja koriste najnapredniju tehnologiju i alate za pomoć programerima da održe dugoročniji razvoj. Kupci u više od 200 zemalja i teritorija okreću se Google Cloud-u kao svom pouzdanom partneru za postizanje rasta i rešavanje svojih najkritičnijih poslovnih problema.