Некатегоризовано

GHGSat: Zatvaranje runde finansiranja od 59,9 miliona dolara za ubrzanje strategije izlaska na tržište

Summary

Kompanija GHGSat, sa sedištem u Monrealu koja se bavi monitoringom emisija, objavila je zatvaranje najnovije runde finansiranja u iznosu od 59,9 miliona kanadskih dolara (44 miliona američkih dolara) putem oblika kapitala i duga. U ovoj rundi učestvovali su brojni učesnici […]

GHGSat: Zatvaranje runde finansiranja od 59,9 miliona dolara za ubrzanje strategije izlaska na tržište

Kompanija GHGSat, sa sedištem u Monrealu koja se bavi monitoringom emisija, objavila je zatvaranje najnovije runde finansiranja u iznosu od 59,9 miliona kanadskih dolara (44 miliona američkih dolara) putem oblika kapitala i duga. U ovoj rundi učestvovali su brojni učesnici koji su uložili kapital, uključujući „Fonds de solidarité FTQ“, „BDC Capital“, Vlada Kvebeka, „Climate Investment“ i „Japan Energy Fund“. „BofA Securities“ je delovao kao jedini agent za plasman kapitala u okviru ove runde finansiranja.

Kompanija GHGSat, poznata po mogućnostima merenja emisija stakleničkih gasova putem satelita, će koristiti ova sredstva kako bi ubrzala svoju strategiju ulaska na tržište, razvila integrisana rešenja i povećala kapacitete za merenje putem satelita i vazdušnih snimanja. GHGSat je doživeo brzi rast od prethodne runde finansiranja pre dve godine i ostvario je značajne rezultate u razvoju naprednih tehnologija za merenje i veštačke inteligencije.

Trenutno GHGSat ima sporazume o satelitskim uslugama za smeštanje tereta na tri satelita koji će biti pušteni u orbitu do kraja 2023. godine, sa još četiri satelita planiranih za lansiranje 2024. godine. Sateliti kompanije koriste tehnologiju spektrometra za snimanje kako bi dobili slike emisija metana visoke rezolucije, koje su rigorozno validirane od strane komercijalnih i naučnih organizacija trećih lica.

Od svog osnivanja, GHGSat tvrdi da je omogućio smanjenje emisija ekvivalenta ugljen-dioksida za 5,6 miliona tona u industrijskim postrojenjima širom sveta. Ovaj uspeh potvrđuje poziciju GHGSata kao vodećeg provajdera inteligencije za emisije stakleničkih gasova i pokazuje snažno poverenje investitora u kompaniju.

Sa ovom novom rundom finansiranja, GHGSat ima za cilj dalje proširenje svojih operacija i komercijalizaciju svojih usluga, uz nastavak pozitivnog uticaja na smanjenje globalnih emisija.