Некатегоризовано

Primena savremenih tehnologija u sigurnosti domovine Sjedinjenih Američkih Država

Summary

U cilju suočavanja sa promenjivom pretnjom, napori američke sigurnosti domovine koriste snagu tehnologija kao što su veštačka inteligencija (AI), satelitske komunikacije i edge računarstvo. Na nedavnom panelu na četvrtom godišnjem samitu Homeland Security Summit, Kontrolor Obale Sjedinjenih Američkih Država Kristofer […]

Primena savremenih tehnologija u sigurnosti domovine Sjedinjenih Američkih Država

U cilju suočavanja sa promenjivom pretnjom, napori američke sigurnosti domovine koriste snagu tehnologija kao što su veštačka inteligencija (AI), satelitske komunikacije i edge računarstvo.

Na nedavnom panelu na četvrtom godišnjem samitu Homeland Security Summit, Kontrolor Obale Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Bartz izjavio je da su sateliti Starshield postali od vitalnog značaja za poboljšanje operacija obalske straže. U proteklih devet meseci, sve njihove rezne brodice opremljene su Starshield mogućnostima, čime je dodatno poboljšana efikasnost delovanja.

Pored toga, Obalska straža planira da primeni komunikacione mogućnosti Starshielda na svim svojim resursima u budućnosti.

S druge strane, Carina i Granična policija Sjedinjenih Američkih Država prioritet stavljaju na edge računarstvo, veštačku inteligenciju i mašinsko učenje. Sunil Madhugiri, glavni tehnološki direktor CBP-a, naglasio je da su generativna veštačka inteligencija i AI/ML otvorili nove mogućnosti upotrebe, i da agencija treba input industrije kako bi identifikovala najvrednije i najefikasnije primene za misije sigurnosti domovine.

Analiza dokumenata, video materijala i slika samo su neke od primena generativne veštačke inteligencije koje mogu uštedeti značajno vreme CBP službenicima. Slično tome, Obalska straža se fokusira na upotrebu AI za detekciju pomorskih objekata, što je nazvao „svetim gralom za AI“.

Nedavno je Bela kuća izdala izvršnu naredbu kojom se uspostavljaju novi standardi i smernice za bezbednu i odgovornu upotrebu veštačke inteligencije. Keith McCloskey, glavni tehnološki direktor u sektoru Homeland Security and Justice kompanije ECS, istakao je važnost ove naredbe i izjavio da će biti temeljna za sve napore u vezi sa veštačkom inteligencijom u Sjedinjenim Američkim Državama.

Drugi subjekti u sigurnosti domovine, kao što je Uprava za transportnu sigurnost, fokusiraju se na izgradnju temelja podataka pre nego što se u potpunosti uključe u razgovore o veštačkoj inteligenciji. Kristin Ruiz, zamenica pomoćnika administratora i zamenica CIO u TSA-u, istakla je da je agencija još uvek relativno mlada i da se fokusira na modernizaciju.

„Najveci fokus nam je izgradnja temelja koji će nam omogućiti da iskoristimo naše podatke, izgradimo otvorenu arhitekturu i omogućimo nam da iskoristimo tehnologiju, kako na operativnoj, tako i na IT strani, kako bismo zadovoljili svoje potrebe“, dodala je Ruiz.

FAQ

Kako je Obalska straža unapredila svoje operacije?

Obalska straža Sjedinjenih Američkih Država je opremila sve svoje rezne brodice sa Starshield mogućnostima, čime je značajno poboljšala svoje operacije.

Koje su primene generativne veštačke inteligencije prema Carini i Graničnoj policiji SAD?

Carina i Granična policija Sjedinjenih Američkih Država identifikovali su analizu dokumenata, video materijala i slika kao početne primene za generativnu veštačku inteligenciju.

Koje su smernice za upotrebu veštačke inteligencije u Sjedinjenim Američkim Državama?

Bela kuća je nedavno izdala izvršnu naredbu kojom se uspostavljaju nove smernice i standari za bezbednu i odgovornu upotrebu veštačke inteligencije u SAD.