Некатегоризовано

BCV Labs: Inovacija u svetu veštačke inteligencije

Summary

BCV Labs, novi inkubator za veštačku inteligenciju (AI) koji je nedavno pokrenuo Bain Capital Ventures, otvara nove mogućnosti za preduzetnike u AI industriji. Program inkubatora, razvijen od strane investitora Aarefa Hilalya i Raka Garga, omogućava preduzetnicima sa znanjem iz oblasti […]

BCV Labs: Inovacija u svetu veštačke inteligencije

BCV Labs, novi inkubator za veštačku inteligenciju (AI) koji je nedavno pokrenuo Bain Capital Ventures, otvara nove mogućnosti za preduzetnike u AI industriji. Program inkubatora, razvijen od strane investitora Aarefa Hilalya i Raka Garga, omogućava preduzetnicima sa znanjem iz oblasti AI ili dubokog domena, kao i liderima sa tržišnim iskustvom, da se povežu sa investitorima i kolegama na intimnim diskusijama, sa ciljem podsticanja novih inovacija.

Izazov za investitore u AI industriji postaje sve veći, budući da postaje teže pronaći „pravi“ startap u ovoj oblasti, jer su cene AI poslova sve više porasle, a tržište je preplavljeno sve više startapa. BCV Labs pruža investitorima pristup mreži partnera i dogovore sa kompanijama iz tehnološke industrije, kao i AI tehnološkoj infrastrukturi koja je neophodna za razvoj startapa.

„Razlog zašto smo pokrenuli BCV Labs je taj što ovi preduzetnici trebaju drugačije resurse“, rekao je Garg. „Naš cilj je da pronađemo sjajne startape i da vodimo investicije u njihovom rastu.“

Već su se pojavile nove kompanije koje su proizašle iz BCV Labs. Contextual AI, startap za generativnu veštačku inteligenciju na radnom mestu, započeo je svoju aktivnost u BCV Labs. BCV je takođe vodio rundu od 20 miliona dolara za investiciju u Contextual AI.

BCV se nada da će kroz resurse i saradnju koju će BCV Labs omogućiti, dobiti prednost u pronalaženju sledećeg startapa koji će biti lider u AI infrastrukturi ili aplikacijama.

Postignuti dogovori se mogu razlikovati, od rundi od 20 miliona dolara za seme, rundama od 5 miliona dolara ili čak jednostavnom dogovoru za buduće udelove. Garg je dodao da će se prilagoditi termine i strukturu poslova prema potrebama preduzetnika.

FAQ:
Q: Šta je BCV Labs?
A: BCV Labs je inkubator programa za veštačku inteligenciju koji je pokrenuo Bain Capital Ventures.

Q: Ko stoji iza BCV Labs?
A: BCV Labs je razvijen od strane investitora Aarefa Hilalya i Raka Garga, u BCV-ovim kancelarijama u Palo Alto, Kalifornija.

Q: Koje resurse pruža BCV Labs?
A: BCV Labs pruža pristup AI tehnološkoj infrastrukturi i mreži partnera i saradnika iz tehnološke industrije.

Q: Ko su talenti koje BCV Labs okuplja?
A: BCV Labs okuplja preduzetnike sa znanjem iz oblasti AI ili dubokog domena i liderima sa tržišnim iskustvom.

Q: Koja je svrha BCV Labs?
A: Svrsi BCV Labs-a je podsticanje novih inovacija kroz intimne diskusije između preduzetnika, investitora i kolega.