Некатегоризовано

Elon Muskova zainteresovanost za Indiju i potencijal Tesla ulaska u zemlju

Summary

Renesansni biograf Valter Ajzikson nedavno je pružio uvid u ogroman interes Elona Muska za Indiju i mogućnost ulaska Tesla kompanije na indijsko tržište. U intervjuu za Business Today, Ajzikson je razgovarao o Muskovim stavovima o Indiji i o njenoj važnosti […]

Elon Muskova zainteresovanost za Indiju i potencijal Tesla ulaska u zemlju

Renesansni biograf Valter Ajzikson nedavno je pružio uvid u ogroman interes Elona Muska za Indiju i mogućnost ulaska Tesla kompanije na indijsko tržište. U intervjuu za Business Today, Ajzikson je razgovarao o Muskovim stavovima o Indiji i o njenoj važnosti u svetu tehnologije i istraživanja svemira.

Prema Ajziksonu, Musk gaji posebnu naklonost prema Indiji, a entuzijasti Tesle u zemlji s nestrpljenjem iščekuju prisustvo kompanije, baš kao što se s nestrpljenjem očekuje lansiranje Muskove satelitske internet usluge Starlink. Međutim, Ajzikson je primetio da ostvarenje Tesla ulaska u Indiju zavisi od faktora kao što su regulacije stranih direktnih investicija i kontrola nad proizvodnim postrojenjima.

Upoređujući Teslin ulazak na tržište Kine, Ajzikson je naglasio da Musk ceni svoju kontrolu nad proizvodnjom i da je „kontrolni fanatik“. U Kini je Musk čekao tri godine dok nije dobio punu kontrolu nad Teslinim operacijama, umesto da uđe u zajedničko ulaganje. Ajzikson je predložio da će Muskova volja da ulaže u Indiju zavisiti o sličnim razmatranjima.

Ajzikson je takođe istakao Muskov pogled na jedinstvene osobine Indije. Musk smatra da u Indiji postoji više nezavisnih mislilaca u poređenju s Kinom, gde ljudi često ne ispitaju autoritet. Prema Ajziksonu, Musk vidi da će tradicija nezavisnog razmišljanja i spremnost da se izazivaju pravila i propisi postaviti Indiju na čelo tehnoloških revolucija, posebno u oblastima veštačke inteligencije i istraživanja svemira.

Ajzikson je takođe spomenuo uspeh Indije u svemirskim putovanjima, posebno se osvrćući na uspešnu misiju Čandrajan-3 koja se spustila na Mesec.

Valter Ajzikson je proveo dve do tri godine pišući najnoviju biografiju o Elonu Musku, pružajući neviđen pristup Muskovim svakodnevnim aktivnostima i ljudima u njegovom životu. U svojoj knjizi, Ajzikson se bavi Muskovim detinjstvom, porodicom, obrazovanjem, ljubavnim životom i izazovima kao izvršnog direktora više multinacionalnih kompanija vrednih milijarde dolara.

U celini, Ajziksonovi uvidi bacaju svetlost na Muskovu zainteresovanost za Indiju i razmatranja koja bi uticala na ulazak Tesle na indijsko tržište. Muskova naklonost prema nezavisnim misliocima u Indiji i potencijal za tehnološki napredak čine Indiju privlačnim tržištem za Teslu.