Некатегоризовано

YouTube Premium eksperimentiše sa veštačkom inteligencijom radi poboljšanja korisničkog iskustva

Summary

YouTube Premium je nedavno lansirao eksperimentalne funkcije koje pomažu u ostvarivanju cilja poboljšanja korisničkog iskustva i pružaju brojne prednosti svojim članovima. Ove nove funkcije uvode najnoviju tehnologiju i dodatne pogodnosti, pružajući korisnicima inovativne načine za interakciju sa sadržajem. Jedna od […]

YouTube Premium eksperimentiše sa veštačkom inteligencijom radi poboljšanja korisničkog iskustva

YouTube Premium je nedavno lansirao eksperimentalne funkcije koje pomažu u ostvarivanju cilja poboljšanja korisničkog iskustva i pružaju brojne prednosti svojim članovima. Ove nove funkcije uvode najnoviju tehnologiju i dodatne pogodnosti, pružajući korisnicima inovativne načine za interakciju sa sadržajem.

Jedna od glavnih novina je uvođenje konverzacijske veštačke inteligencije, koju je YouTube Premium najavio u svom blog postu. Ova veštačka inteligencija omogućava korisnicima da postavljaju pitanja, dobijaju predloge za srodni sadržaj i više, putem novog tastera „Pitaj“ koji je postavljen ispod odabranih videa. Kroz ovo iskustvo, veštačka inteligencija angažuje korisnike na dinamičan način i pomaže im u pronalaženju relevantnih informacija.

Osim toga, veštačka inteligencija ima još jednu funkciju – sumiranje sekcija komentara. Ova funkcija olakšava pregledanje komentara na produženim video sadržajima, smanjujući dužinu niza komentara i organizujući ih u pregledne teme. Kreatorima sadržaja se pruža jednostavnije iskustvo pregledanja komentara i lakša navigacija kroz njih.

Funkcija „Pitaj“ koja koristi veštačku inteligenciju trenutno je dostupna samo korisnicima starijim od 18 godina na Android aplikaciji, a test faza će trajati do 15. decembra. Broj mesta je ograničen, pa se zainteresovani korisnici pozivaju da se brzo prijave. Testiranje sumiranja komentara veštačkom inteligencijom će se završiti 5. decembra i može se testirati samo jedna nova funkcija istovremeno.

Osim eksperimentalnih funkcija baziranih na veštačkoj inteligenciji, YouTube Premium takođe donosi poboljšanja u kvalitetu videa i funkcionalnostima. Premium članovi mogu sada uživati u poboljšanom 1080p HD kvalitetu na Androidu, Web-u i pametnim televizorima. Takođe, funkcionalnost „nastavi gledanje“ je proširena na tablete i pametne televizore, omogućavajući korisnicima da bez problema prelaze sa mobilnih uređaja na druge platforme.

Ove inovacije YouTube Premiuma potvrđuju posvećenost platforme pružanju najboljeg mogućeg korisničkog iskustva, koristeći najnoviju tehnologiju i dodatne pogodnosti kako bi zadovoljila potrebe svojih korisnika.

FAQ:
1. Koje su prednosti korišćenja konverzacijske veštačke inteligencije na YouTube Premiumu?
– Konverzacijska veštačka inteligencija omogućava korisnicima da postavljaju pitanja, dobijaju predloge za srodni sadržaj i uživaju u poboljšanom iskustvu interakcije sa sadržajem.

2. Kako funkcija sumiranja komentara olakšava korisnicima pregledavanje komentara na YouTube Premiumu?
– Funkcija sumiranja komentara smanjuje dužinu niza komentara na produženim video sadržajima i organizuje ih u pregledne teme, olakšavajući pregledanje i navigaciju kroz komentare.

3. Kako se mogu koristiti eksperimentalne funkcije bazirane na veštačkoj inteligenciji?
– Funkcija „Pitaj“ je trenutno dostupna samo korisnicima starijim od 18 godina na Android aplikaciji, a testiranje sumiranja komentara je dostupno kako na Androidu, tako i na iOS-u. Važno je napomenuti da se može testirati samo jedna nova funkcija istovremeno.

4. Koje su dodatne pogodnosti YouTube Premiuma osim funkcija baziranih na veštačkoj inteligenciji?
– YouTube Premium je proširio kvalitetu videa na 1080p HD na Androidu, Web-u i pametnim televizorima. Takođe, funkcionalnost „nastavi gledanje“ je proširena na tablete i pametne televizore.