Некатегоризовано

Čelnici zdravstva promišljaju o više od veštačke inteligencije (AI), ali poboljšanje upotrebljivosti elektronskih zdravstvenih zapisa (EHR) je najvažniji prioritet zdravstvenih grupa, pokazuje nedavna anketa udruženja Medical Group Management Association (MGMA).

Summary

Prema anketi u kojoj je učestvovalo 424 čelnika zdravstvenih grupa, 35 odsto njih je navelo da je upotrebljivost EHR najvažniji prioritet u oblasti informacione tehnologije. Drugi najčešći odgovor bio je komunikacija i pristup pacijentima (26 odsto), a slede upravljanje ciklusom […]

Čelnici zdravstva promišljaju o više od veštačke inteligencije (AI), ali poboljšanje upotrebljivosti elektronskih zdravstvenih zapisa (EHR) je najvažniji prioritet zdravstvenih grupa, pokazuje nedavna anketa udruženja Medical Group Management Association (MGMA).

Prema anketi u kojoj je učestvovalo 424 čelnika zdravstvenih grupa, 35 odsto njih je navelo da je upotrebljivost EHR najvažniji prioritet u oblasti informacione tehnologije.

Drugi najčešći odgovor bio je komunikacija i pristup pacijentima (26 odsto), a slede upravljanje ciklusom prihoda (RCM) i sistemi za fakturisanje (21 odsto). Veštačka inteligencija se nalazi na četvrtom mestu, s obzirom da je samo 13 odsto ispitanika navelo tehnologiju kao svoj prioritet.

OSTALI PRIORITETI

Ostalih šest odsto ispitanika navelo je „druge“ inicijative kao svoje prioritetne oblasti, uključujući projekte u oblasti sajber bezbednosti. Urednici MGMA su primetili da se procenti ne zbiraju do 100 zbog zaokruživanja brojeva.

UPOTREBLJIVOST EHR

Najčešći ciljevi u oblasti upotrebljivosti EHR koje su naveli ispitanici za narednih šest do 12 meseci usmereni su na poboljšanje interoperabilnosti. Projekti uključuju prelazak na jedinstveni EHR i unapređenje interoperabilnosti između različitih lokacija. Drugi čelnici istakli su ciljeve usmerene na postizanje interoperabilnosti sa osiguravajućim kompanijama i poboljšanje funkcionalnosti izveštavanja o kvalitetu.

KOMUNIKACIJA I PRISTUP PACIJENTIMA

Povećana komunikacija sa pacijentima nakon COVID-19 i stalni problemi sa nedostatkom osoblja naveli su mnoge čelnike zdravstvenih grupa da se fokusiraju na optimizaciju administrativnih procesa, uključujući telefonske pozive, poruke na portalu i zakazivanje termina.

Drugi ciljevi na koje su čelnici fokusirani uključuju investiranje u nove sisteme ili pronalaženje dobavljača kako bi se unapredila komunikacija sa pacijentima, poboljšao njihov doživljaj i time uticalo na pozitivne recenzije onlajn. Takođe, ispitanici su naveli da se nadaju da će mogućnost da pacijenti sami zakazuju termine i imaju brz pristup lista čekanja za otkazivanje termina dovesti do manjeg broja propuštenih zakazanih termina.

UPRAVLJANJE CIKLUSOM PRIHODA I SISTEMI ZA FAKTURISANJE

Ispitanici ankete su naveli sledeće ciljeve u vezi sa unapređenjem RCM-a i sistema za fakturisanje u narednih šest do 12 meseci:

– Unapređenje radnih tokova za tačnije i pravovremene plaćanja
– Eliminisanje zastarelih suma u finansijskom izveštavanju
– Unapređenje izveštavanja, analitike i merenja ciklusa prihoda
– Automatizacija fakturisanja i obrade

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA

Izveštaj MGMA napominje da je uvođenje alata veštačke inteligencije dugoročniji proces za mnoge zdravstvene grupe. Prema martovskoj anketi MGMA iz 2023. godine, samo jedna od deset zdravstvenih grupa redovno koristi alate veštačke inteligencije, dok je anketa iz septembra 2023. otkrila da je samo jedna od pet zdravstvenih grupa dodala ili proširila upotrebu veštačke inteligencije.