Некатегоризовано

AI koristi glas Édith Piaf kako bi oživela njenu biografiju

Summary

Zahvaljujući veštačkoj inteligenciji (VI), glas francuske pevačice Édith Piaf će biti rekreiran i upotrebljen u naraciji njenog biografskog filma. Kompanija Warner Music Group (WMG) je u partnerstvu sa Piafovom porodicom razvila ovaj projekat pod nazivom „Edith“. Korišćena je veštačka inteligencija […]

AI koristi glas Édith Piaf kako bi oživela njenu biografiju

Zahvaljujući veštačkoj inteligenciji (VI), glas francuske pevačice Édith Piaf će biti rekreiran i upotrebljen u naraciji njenog biografskog filma. Kompanija Warner Music Group (WMG) je u partnerstvu sa Piafovom porodicom razvila ovaj projekat pod nazivom „Edith“. Korišćena je veštačka inteligencija koja je trenirana da replicira Piafov glas koristeći stotine tonskih isečaka. WMG obećava da će ovako dobijeni rezultat „dodatno poboljšati autentičnost i emotivni uticaj njene priče“.Film će koristiti animaciju kako bi donela „suvremeni pristup“ Piafovoj priči, dok će inkluzija arhivske snimke, nastupa sa bina i televizije, ličnih snimaka i intervjua sa televizije otkriti publici autentične trenutke u Piafovom životu. Osim originalnih nastupa francuske pevačice, trenutno nije najavljeno da će se pomenuta VI tehnologija upotrebljavati za stvaranje nove muzike.Film se nalazi u fazi koncepta, a WMG je u partnerstvu sa producentskom kompanijom Seriously Happy sa ciljem daljeg razvoja projekta. Idejni tvorac filma je Julie Veille, reditelj francuskih dokumentaraca o Dajani Ros, Stinga i Stiva Vondera. „Kada smo stvarali ovaj film, stalno smo se pitali: ‘Da li bi Édith želela da prenese poruke mlađim generacijama da je još uvek sa nama?'“, izjavila je Veille. „Njena priča je primer neverovatne otpornosti, prevazilaženja teškoća i prkosa socijalnim normama kako bi postigla veličinu – a danas je jednako relevantna kao što je bila tada. Naš cilj je da iskoristimo najnovija dostignuća u animaciji i tehnologiji kako bismo ova večna priča doveli do svih generacija publike.“

FAQ:

1. Koje lične snimke će biti uključene u film o Édith Piaf?

Film će uključiti arhivske snimke, nastupe sa bina i televizije, kao i lične snimke i intervjue sa televizije koji će pružiti autentičan uvid u značajne trenutke Piafove životne priče.

2. Da li će se u filmu koristiti nova muzika koja je razvijena pomoću veštačke inteligencije?

Trenutno nije najavljeno da će se tehnologija veštačke inteligencije koristiti za razvijanje nove muzike. Film će se osloniti na originalne nastupe Édith Piaf kako bi dočarao njeno nasleđe.

3. Da li će korišćena veštačka inteligencija potpuno rekreirati Piafov glas?

Veštačka inteligencija je trenirana da replikuje glas Édith Piaf koristeći stotine tonskih isečaka. Očekuje se da će rezultat biti autentičan i emotivno snažan, ali ne postoji mogućnost da se glas potpuno rekreira.