Некатегоризовано

Odavno izgubljen glas Edith Piaf oživljen zahvaljujući veštačkoj inteligenciji

Summary

Francuska legenda Edith Piaf, čuvena pevačica koja je preminula pre više od 60 godina, dobiće priliku da ponovo oživi u novom filmu koji će koristiti veštačku inteligenciju kako bi rekreirao njen glas i sliku. Warner Music Group je objavio da […]

Odavno izgubljen glas Edith Piaf oživljen zahvaljujući veštačkoj inteligenciji

Francuska legenda Edith Piaf, čuvena pevačica koja je preminula pre više od 60 godina, dobiće priliku da ponovo oživi u novom filmu koji će koristiti veštačku inteligenciju kako bi rekreirao njen glas i sliku.

Warner Music Group je objavio da je u partnerstvu sa Piaf-ovom porodicom za film „Edith“, koji će trajati 90 minuta i prikazivaće Paris i New York od dvadesetih do šezdesetih godina. Glavnim naratorom filma biće veštački generirani glas Edith Piaf, a film će otkriti delove njenog života koji do sada nisu bili poznati.

Prema rečima iz Warner Music-a, animacija će pružiti modernu prikaz priče o njenom životu, dok će uključivanje arhivskih snimaka, nastupa na sceni i televiziji, ličnih snimaka i intervjua pružiti autentičan uvid u značajne trenutke Edith Piaf-ovog života.

Warner Music Entertainment sarađuje sa produkcijskom kućom Seriously Happy kako bi razvili ovaj biografski film. Već je napravljen probni rad, a Warner Music Entertainment planira da se udruže sa nekim studijem kako bi razvili dugometražni film.

Prema Warner Music-u, veštačka inteligencija obučena na stotinama snimaka i slika Edith Piaf, neki od kojih su stari preko 80 godina, omogućava „oživljavanje njenog specifičnog glasa i slike kako bi se dodatno pojačala autentičnost i emotivni utjecaj njene priče“. Snimci njenih originalnih pesama bit će korišćeni u filmu, uključujući ikonične hitove poput „La Vie en rose“ i „Non, je ne regrette rien“.

„Edith“ je bazirana na originalnoj ideji Julie Veille i napisana od strane Veille i Gilles Marliac. Ovaj duo zajedno sa predsednikom Warner Music Entertainment-a, Charlijem Cohenom, radi na oživljavanju scenarija i veštačke inteligencije kroz ovaj dugometražni film.

Ketrin Glavas i Kristi Lom, izvršiteljke Edith Piaf-ove zaostavštine, izjavile su: „Bilo je posebno i dirljivo iskustvo ponovo moći čuti Edithin glas – tehnologija nam je omogućila da se osećamo kao da smo se ponovo našli u istoj sobi s njom. Animacija je predivna i kroz ovaj film ćemo moći da prikažemo stvarnu stranu Edith – njen veseli karakter, humor i neumorni duh“.

Warner Music je objavio i fotografiju iz probnog rada za film „Edith“.

FAQ

Ko je bila Edith Piaf?

Edith Piaf bila je francuska pevačica i glumica koja je postala legendarna po svojim pesmama izražajnog stila i emotivnog pevanja. Rođena je 1915. godine u Parizu, a smatrana je jednom od najvećih francuskih umetnica svih vremena. Njene pesme, poput „La Vie en rose“ i „Non, je ne regrette rien“, ostavile su trajan utisak na svetsku muziku.

Kako će veštačka inteligencija oživeti glas i sliku Edith Piaf?

Warner Music koristi AI tehnologiju koja je trenirana na stotinama snimaka i slika Edith Piaf. Kombinacija veštačke inteligencije i animacije omogućava rekreaciju Edith Piaf-ovog glasa i izgleda i stvaranje autentičnog prikaza njenog života.

Koje su ključne tačke biografskog filma „Edith“?

Film „Edith“ će se fokusirati na značajne trenutke iz Edith Piaf-ovog života, prikazujući njeno putovanje od 1920-ih do 1960-ih godina u Parizu i New Yorku. Koristeći arhivske snimke, originalne pesme i intervjue, film će otkriti do sada nepoznate aspekte njene ličnosti i otkriti poruke koje bi ona želela da prenese mlađim generacijama.

Ko stoji iza ovog biografskog filma?

Film „Edith“ zasnovan je na originalnoj ideji Julie Veille i napisan je od strane Veille i Gilles Marliac. Warner Music Entertainment i produkcijska kuća Seriously Happy sarađuju na razvoju filma.