Некатегоризовано

Ed Ulbrich se pridružuje vodećoj kompaniji za veštačku inteligenciju Metaphysic

Summary

Ed Ulbrich, inovator u industriji vizuelnih efekata, postaje deo kompanije Metaphysic, vodećeg razvijača tehnologija veštačke inteligencije i mašinskog učenja namenjenih generisanju fotorealističkog sadržaja. Kao glavni direktor sadržaja i izvršni potpredsednik za produkciju, Ulbrich će nadzirati produkcioni proces ove kompanije za […]

Ed Ulbrich se pridružuje vodećoj kompaniji za veštačku inteligenciju Metaphysic

Ed Ulbrich, inovator u industriji vizuelnih efekata, postaje deo kompanije Metaphysic, vodećeg razvijača tehnologija veštačke inteligencije i mašinskog učenja namenjenih generisanju fotorealističkog sadržaja.

Kao glavni direktor sadržaja i izvršni potpredsednik za produkciju, Ulbrich će nadzirati produkcioni proces ove kompanije za generativnu veštačku inteligenciju, dok istovremeno razvija nove načine primene veštačke inteligencije u filmskoj produkciji. Njegova bogata karijera u industriji vizuelnih efekata proteže se kroz 30 godina i obuhvata rad na filmovima, televiziji i reklamnoj produkciji. Među njegovim zapaženim dostignućima su filmovi „Top Gun: Maverick“, „Black Panther“, „Avengers: Infinity War“, „Suicide Squad“, „The Curious Case of Benjamin Button“ i „Titanic“. Takođe je producirao epohalni naučnofantastični film „Ender’s Game“ i predvodio revolucionarni projekat „Tupac Shakur Hologram“ na festivalu Coachella za Dr. Dre-a i Snoop Dogg-a.

„Pojava generativne veštačke inteligencije ubrzano menja način na koji će Hollywood proizvoditi filmove i televizijske serije, a Metaphysic se etablirao kao pouzdani partner u ovoj novoj paradigmi zabave“, izjavio je CEO Metaphysica, Thomas Graham. „Sa zadovoljstvom pozdravljamo Eda u Metaphysicu kako bismo podržali naše napore i iskoristili njegovo bogato iskustvo.“

U svetu u kojem mogu biti stvoreni i manipulisani likovi glumaca pomoću veštačke inteligencije, Graham se zalaže za prava glumaca – ovo je kontroverzno pitanje u pregovorima koji su okončali nedavni štrajk Udruženja glumaca SAG-AFTRA protiv studija. „Pomažemo klijentima da zaštite autorska prava verzije veštačke inteligencije sebe kako bi imali pravni osnov za uklanjanje neovlašćenih dubinskih lažova“, izjavio je za časopis Variety 2023. godine.

Ed Ulbrich je sarađivao sa vodećim filmskim studijima zabave poput Marvela, Paramounta, Disneya, Warner Bros. i Netflixa. Bio je visoki izvršni direktor u kompaniji Deluxe, koju je stupio nakon dve decenije rada u studiju za vizuelne efekte Digital Domain, koji je osnovan 1993. godine od strane Jamesa Camerona, izvršnog direktora digitalnih medija Scotta Rossa i pionira kreatora specijalnih efekata Stana Winstona.

Jedan od Ulbrichovih značajnih dostignuća je inovacija u tehnologiji zamene lica generisanih veštačkom inteligencijom i tehnologiji pomlađivanja, procesu koji omogućava glumcima da igraju uloge u pričama koje obuhvataju više generacija.

„Metaphysic širi kreativne horizonte za filmske autore, umetnike, studije i brendove na načine koji su pre nezamislivi, i to čini na zadivljujućoj skali“, izjavio je Ulbrich. „Svedočiti legendarnim filmašima kako sarađuju sa našim timovima kako bi iskoristili ovu transformišuću tehnologiju je ništa manje nego zadivljujuće. Uzbudljivo je i velika čast biti deo ove izvanredne globalne kolekcije vizionara, kreativaca i tehnologa.“

Ulbrichova imenovanja dolaze neposredno nakon što je Metaphysic predstavio alat Metaphysic PRO, koji omogućava svakom izvođaču da izgradi portfelj svojih najvrednijih digitalnih sredstava i datasetova za obuku veštačke inteligencije tokom vremena, pružajući istovremeno rešenja za pitanja saglasnosti, naknade i autorskih prava.

Od 2018. godine, tim Metaphysica je pokretač masovne popularizacije generativnog fotorealnog sadržaja putem njihovog kanala @DeepTomCruise i nastupa u emisiji „America’s Got Talent“.