Некатегоризовано

Eaton sastavlja globalni savez sa kompanijom Traxen za unapređenje efikasnosti goriva u industriji komercijalnog transporta

Summary

Kompanija Eaton, specijalizovana za inteligentno upravljanje energijom, formirala je ekskluzivni globalni savez sa tehnološkim razvojnim preduzećem Traxen sa sedištem u Mihigenu. Ova saradnja ima za cilj prodaju, distribuciju, servisiranje i pružanje podrške pri instaliranju Traxen-ovog iQ-Cruise® sistema, koji je dizajniran […]

Eaton sastavlja globalni savez sa kompanijom Traxen za unapređenje efikasnosti goriva u industriji komercijalnog transporta

Kompanija Eaton, specijalizovana za inteligentno upravljanje energijom, formirala je ekskluzivni globalni savez sa tehnološkim razvojnim preduzećem Traxen sa sedištem u Mihigenu. Ova saradnja ima za cilj prodaju, distribuciju, servisiranje i pružanje podrške pri instaliranju Traxen-ovog iQ-Cruise® sistema, koji je dizajniran za poboljšanje efikasnosti goriva i očuvanje životne sredine u industriji komercijalnog transporta.

Za razliku od postojećih adaptivnih ili prediktivnih sistema za kontrolu krstarenja, iQ-Cruise® integriše obe funkcije u jedan uređaj i koristi veštačku inteligenciju (AI) da pruži automatsku kontrolu brzine sa značajnim uštedama goriva. Sistem radi sa automatskim ručnim menjačima, uključujući Eaton Cummins Automated Transmission Technologies portfolio.

iQ-Cruise® sistem kompanije Traxen koristi veštačku inteligenciju, napredne algoritme, GPS i visoko-definicione 3D mape da bi u realnom vremenu odredio najefikasniji stil vožnje za teretna vozila klase 8. Sistem kontinuirano prati žive podatke, uključujući saobraćajne uslove, opterećenje vozila i teren, kako bi optimizovao brzinu vozila i ubrzanje/kočenje za maksimalnu efikasnost goriva.

Kompanija United Road, lider u oblasti prevoza vozila i teškog tereta, već je ostvarila značajne uštede u potrošnji goriva i smanjenju emisija koristeći iQ-Cruise® sistem. Povratne informacije od United Road-a ukazuju na uštedu goriva od preko 6%, pri čemu neki česti korisnici ostvaruju uštede i do 10%-15%. Ova tehnologija ne samo da poboljšava operativnu efikasnost i strukturu troškova, već takođe doprinosi održivoj budućnosti smanjenjem emisija gasova staklene bašte.

iQ-Cruise® sistem se lako instalira putem Traxen-ovog vodiča za instalaciju i može se aktivirati od strane korisnika nakon instalacije. Partnerstvo između kompanije Eaton i Traxen-a u skladu je sa njihovim posvećenjem pružanju inteligentnih rešenja koja maksimiziraju efikasnost i održivost u industriji komercijalnog transporta.