Некатегоризовано

Ulaganje u AI tehnologije: Azija kao pokretač inovacija

Summary

Prema McKinseyu, generativna AI ima potencijal da svake godine doprinese globalnoj ekonomiji sa 4,4 biliona dolara. U azijsko-pacifičkom regionu, ovo predstavlja dobre vesti, jer se 2 od 3 organizacije ovde obavezuju da će investirati u generativne AI tehnologije do kraja […]

Ulaganje u AI tehnologije: Azija kao pokretač inovacija

Prema McKinseyu, generativna AI ima potencijal da svake godine doprinese globalnoj ekonomiji sa 4,4 biliona dolara. U azijsko-pacifičkom regionu, ovo predstavlja dobre vesti, jer se 2 od 3 organizacije ovde obavezuju da će investirati u generativne AI tehnologije do kraja godine, ili bar istražiti tu mogućnost. Već sada, u Singapuru, navodno gotovo polovina radne populacije koristi AI na poslu, a Japan je treći najveći region u ulaganjima u AI rešenja.

U narednih nekoliko godina, vidjećemo kako Azija postaje svetski centar inovacija sa AI tehnologijama. Kod kompanije SAP već razumemo veliku priliku koju nam donosi Gen AI da fundamentalno promenimo način poslovanja.

Inteligentni odgovori na realne probleme

Kompanije već danas koriste prednosti AI tehnologija. Kako bi proširila svoje poslovne mogućnosti mobilne aplikacije, kompanija Kakao Enterprise u Koreji koristi AI tehnologije. Zahvaljujući SAP poslovnoj platformi (BTP), korisnicima je omogućeno da lako pretražuju podatke, obavljaju transakcije i obavljaju često korišćene poslovne procese putem svoje aplikacije.

U međuvremenu, u Tajlandu, kompanija Zuellig Pharma koristi SAP Intelligent Robotic Process Automation u kombinaciji sa mašinskim učenjem kako bi smanjila vreme obrade za 93%, čime je omogućila brže ispunjavanje prodajnih naloga.

Predstavljamo novi način integracije AI u poslovne procese

Da biste ostvarili takve koristi od AI tehnologija, potrebno je strategijsko vođenje kompanija prema poslovnim rezultatima. Zato smo fokusirani na isporuku najrelevantnije, najpouzdanije i najodgovornije AI koja je namenjena poslovanju našim korisnicima.

Jedan od recentnih primera kako to postižemo je lansiranje našeg novog generativnog AI „suvozača“, Joule. Joule radi tako što brzo pretražuje i kontekstualizuje podatke sa više sistema kako bi korisnicima pružio pametnije uvide – i na kraju pomaže u donošenju boljih odluka. Joule generiše odgovore na osnovu stvarnih scenarija, uz sve neophodne propise kako bi se osigurala odgovorna upotreba unutar SAP ekosistema. Ovo omogućava našim korisnicima da brže obavljaju posao i ostvaruju bolje poslovne rezultate na siguran i usaglašen način.

Sa Joule-om, korisnici zadržavaju potpunu kontrolu nad procesom donošenja odluka i privatnošću podataka u SAP aplikacijama. Joule nadograđuje i poboljšava postojeće SAP Business AI ponude. Više od 26000 SAP korisnika već ima pristup SAP Business AI tehnologijama u različitim scenarijima i rešenjima partnera.

Naši korisnici najbolje poznaju svoje idealno putovanje vrednosti, a SAP je ovde da osigura da imaju potrebna rešenja za postizanje svojih ciljeva na duže staze. Sa našim novim Premium Plus paketom za RISE with SAP, korisnici imaju fleksibilnost da izaberu paket koji najbolje pogoduje njihovim poslovnim rezultatima, uključujući i onaj koji ima više alata za brže delovanje, donošenje boljih odluka i maksimiziranje uticaja AI na njihove procese. Takođe smo uključili dodate uvide o održivosti, brže finansijske odluke i mrežni portal za planiranje resursa preduzeća (ERP) kako bi se poboljšali rezultati ESG i olakšalo usklađivanje.

Osnaživanje naših korisnika da izgrade organizacije spremne za budućnost jesu temelj SAP vizije. U sledećem postu ću podeliti nove proizvode i najave koje smo napravili na SAP TechEd 2023 u Indiji i kako će pomoći poslovanjima da transformišu svoje operacije u 2024. i dalje.

U međuvremenu, saznajte više o SAP TechEd-u i poslušajte ključne govore i sesije korisnika ovde: SAP TechEd u 2023 | SAP Događaji