Некатегоризовано

Modernizacija unutrašnjeg portala DOJ omogućava implementaciju veštačke inteligencije

Summary

Ministarstvo pravde je objavilo zahtev za informacijama o novim softverskim platformama koje bi mogle da se koriste za unutrašnju komunikaciju zaposlenih. Ova objava deo je šireg plana agencije da unapredi postojeći unutrašnji portal DOJNet i stvori novu platformu pod nazivom […]

Modernizacija unutrašnjeg portala DOJ omogućava implementaciju veštačke inteligencije

Ministarstvo pravde je objavilo zahtev za informacijama o novim softverskim platformama koje bi mogle da se koriste za unutrašnju komunikaciju zaposlenih. Ova objava deo je šireg plana agencije da unapredi postojeći unutrašnji portal DOJNet i stvori novu platformu pod nazivom Justice Hub.

Novi sistem trebao bi da zadovolji principe postavljene od strane U.S. Web Design Systema i 21. veka integriranog digitalnog iskustva. Pored mogućnosti federativnog pretraživanja, pripremljenosti za mobilne uređaje i usaglašenosti sa sekcijom 508 pristupačnosti, Ministarstvo pravde želi da sistem koristi veštačku inteligenciju kako bi prilagodio korisničko iskustvo i pružio relevantan sadržaj svakom korisniku.

DOJNet je trenutno interni portal koji koriste zaposleni u nekoliko potpuno zavisnih agencija, uključujući Federalni istražni biro i Upravu za suzbijanje narkotika. Međutim, korišćenje ovog sistema je postalo izazovno.

„Od svog lansiranja, DOJNet je služio kao glavni intranet Ministarstva pravde pružajući centralizovano mesto za vesti i obaveštenja, pristup zajedničkim dokumentima i bazama podataka, kalendarima i alatima za zakazivanje, kao i obrazovnim resursima“, navodi se u objavi. „Međutim, portal nije redizajniran od 2015. godine i nema mogućnosti i funkcionalnosti za podsticanje saradnje, povećanje produktivnosti, a najvažnije od svega, nije prilagođen mobilnim uređajima.“

FAQ (Često postavljana pitanja)

  1. Šta je DOJNet?
  2. DOJNet je interni portal Ministarstva pravde koji koriste zaposleni u različitim agencijama u okviru ministarstva.

  3. Šta je Justice Hub?
  4. Justice Hub je nova platforma koju Ministarstvo pravde planira da stvori kako bi unapredilo svoj postojeći unutrašnji portal DOJNet.

  5. Koje principe novi sistem treba da zadovolji?
  6. Novi sistem treba da zadovolji principe postavljene od strane U.S. Web Design Systema i 21. veka integriranog digitalnog iskustva.

  7. Koje su prednosti korišćenja veštačke inteligencije u ovom sistemu?
  8. Korišćenje veštačke inteligencije omogućava personalizovanije korisničko iskustvo i pružanje relevantnih informacija svakom korisniku.

  9. Zašto je neophodna modernizacija DOJNeta?
  10. DOJNet nije ažuriran od 2015. godine i nedostaje mu funkcionalnosti za podsticanje saradnje i efikasnosti, kao i prilagodljivost na mobilnim uređajima.

Sources:
1. fedscoop.com