Некатегоризовано

Early Results Show Potential of Ally.ai to Transform Marketing Processes

Summary

Čarlot, Sjedinjene Američke Države, 16. novembar 2023. godine /PRNewswire/ — Ally Financial Inc. (NYSE: ALLY) danas je objavio rezultate prvih eksperimentalnih testiranja upotrebe generativne veštačke inteligencije (AI) sa svojim marketing timom, s ciljem razumevanja stvarnog uticaja ove tehnologije na razvoj […]

Early Results Show Potential of Ally.ai to Transform Marketing Processes

Čarlot, Sjedinjene Američke Države, 16. novembar 2023. godine /PRNewswire/ — Ally Financial Inc. (NYSE: ALLY) danas je objavio rezultate prvih eksperimentalnih testiranja upotrebe generativne veštačke inteligencije (AI) sa svojim marketing timom, s ciljem razumevanja stvarnog uticaja ove tehnologije na razvoj kampanja i produktivnost zaposlenih. Korišćenjem velikog jezičkog modela platforme Ally.ai (LLM) za obradu razgovora i upita, odabrana grupa marketara uspela je da skrati vreme potrebno za proizvodnju kreativnih kampanja i sadržaja za 2-3 nedelje, a prosečno uštede vremena iznose 34% u poređenju sa tipičnim procesima bez upotrebe veštačke inteligencije.

Nedavna eksperimentalna istraživanja pokazala su da upotreba Ally.ai platforme može značajno ubrzati procese razvoja kampanja, stvaranja sadržaja i povećati produktivnost zaposlenih u marketingu. Ova infografika prikazuje rezultate testiranja Ally.ai platforme, uključujući vreme uštede i procene preciznosti i korisnosti koje su prijavili članovi tima. Za više informacija o radu Ally.ai platforme, posetite https://ally.tech.

Dodatni rezultati koji su proizašli iz mesec dana eksperimentalnog programa uključuju:

– Skraćenje vremena za izradu sadržaja i drugih marketinških aktivnosti za 2-3 nedelje, naročito u ranim fazama procesa kreativnog razvoja, kao što su istraživanje, prvi nacrti i izbor imena.
– Ušteda vremena od 34% pri korišćenju Ally.ai interfejsa, što bi moglo da rezultira godišnjom uštedom od skoro 3.000 sati za članove tima.
– Više od 80 kreiranih upita imalo je korisnost od 87%, što pokazuje vrednost obuke za korišćenje promptova za saradnike i efikasnost rezultata koji se mogu koristiti u radu.
– Korisnici su takođe primetili da je preciznost promptova iznosila 81%, što znači da su dobili pravi tip sadržaja ili odgovora od Ally.ai platforme za realizaciju svojih zadataka.
– Učesnici su takođe primetili korisnost i preciznost u rezultatima prilikom korišćenja Ally.ai platforme za analizu podataka, kontrolu kvaliteta i optimizaciju pretraživačkih sistema (SEO).

„Uspešni marketing timovi prepoznaju važnost evolucije, što uključuje evaluaciju i testiranje transformišućih tehnologija“, izjavila je Andrea Brimer, glavna direktorka za marketing i odnose sa javnošću Ally. „Prvi rezultati pokazuju kako veštačka inteligencija može omogućiti našim zaposlenima da se fokusiraju na kreativne zadatke koji zahtevaju najviše ljudske interakcije, istovremeno ubrzavajući rutinske aktivnosti našeg svakodnevnog rada. Radujemo se nastavku istraživanja generativne veštačke inteligencije i otkrivanju novih načina na koje ova tehnologija može pomoći našem timu.“ Ally.ai, kompanijska platforma za veštačku inteligenciju bazirana na oblaku, koja služi kao siguran i privatni most između LLM i podataka i AI aplikacija Ally-a, lansirana je u junu 2023. godine. Testiranje sa marketinškim timom dolazi nakon pilot projekta sa Timom za brigu o korisnicima i iskustvu gde je Ally.ai korišćen za brzo i tačno sumiranje razgovora sa korisnicima, pomažući saradnicima da se usredsrede na značajnije interakcije sa korisnicima i smanje vreme potrebno za posluživanje i rešavanje zahteva korisnika. Pročitajte više o Ally.ai i primeru korišćenja u slučaju brige o korisnicima ovde. Oba primera održavaju posvećenost Ally-a osnovnim principima za upotrebu veštačke inteligencije u enterprise okruženju: initialno usredotočavanje na upotrebu u slučajevima koji podržavaju produktivnost zaposlenih i optimizaciju unutrašnjih poslovnih procesa; pružanje ljudske intervencije i kontrole za nadzor i obuku; zaštita od otkrivanja ličnih podataka i zabrana trećim stranama da koriste Ally podatke za obuku svojih modela.

„Izgradnja Ally.ai interfejsa internom infrastrukturom, podacima i cloud rešenjima omogućava nam da skaliramo njegovu upotrebu u čitavoj organizaciji, istovremeno prateći potencijalne rizike i prilike za nove primene“, izjavio je Satish Muthukrishnan, glavni direktor za informacione tehnologije, podatke i digitalno poslovanje u Ally-u. „Vrednost koju su naši marketinški saradnici dobili iz korišćenja Ally.ai pokazuje koliko je važna saradnja između različitih odeljenja u razvoju veštačke inteligencije za korporativne potrebe.“Generativna veštačka inteligencija u marketingu: podrška produktivnosti Pored unapred definisanih promptova i funkcija za bezbednost već ugrađenih u Ally.ai platformu, bilo je potrebno da platforma ima prostor u kojem saradnici mogu direktno komunicirati sa LLM-om. Shvativši da su veštine LLM-a i generativnih AI aplikacija veoma korisne za sažimanje, kreiranje sadržaja, ideaciju/brainstorming i analizu informacija, developeri Ally-a su napravili interfejs otvorenog prompta (UI) za Ally.ai koji omogućava saradnicima da rade na dva načina: direktno razgovarajući sa sigurnim LLM-om i kreiranjem specijalizovanih promptova koji mogu biti sačuvani, ponovno korišćeni i deljeni sa kolegama na osnovu njihove ocene preciznosti i korisnosti. Saradnici su mogli da menjaju karakteristike platforme u zavisnosti od tipa posla koji obavljaju, uključujući prebacivanje između modova razgovora i prompta, prilagođavanje dužine prompta, kao i kreativnih parametara i vokabulara modela. Članovi tima su često koristili Ally.ai kao polaznu tačku za razvoj kreativnosti, posebno za prve nacrte reklamnih poruka, video scenarija ili objava na društvenim mrežama, ili za poboljšanje ideja koje su nastale iz brainstorminga ili vežbi za davanje imena. Na primer, tim za kreiranje sadržaja je testirao Ally.ai tako što je platformi pružio transkript podkasta sa Ally-jevim izvršnim direktorom. Zatražili su od platforme da napravi prvi nacrt članka za Ally-jev blog Conversationally, dužine 750 reči, koristeći pružene informacije i uputstva da uključi najinformativnije i najzanimljivije delove relevantne za potrošače. Iako su nacrti dobijeni od Ally.ai platforme zahtevali dodatno uređivanje i finalizaciju od strane pisaca, kao i procese revizije u skladu sa regulatornim zahtevima Ally-ja, brzi prvi nacrt koji je bio završen za samo 15 minuta omogućio je smanjenje vremena potrebnog za kreiranje i uređivanje blog članka sa 4 sata na samo jedan sat.