Некатегоризовано

Discord Deaktivira Clyde, AI Chatbot, Nakon 1. Decembra

Summary

Discord je odlučio da deaktivira Clyde, svoj eksperimentalni AI chatbot. U podršci, Discord je objavio da će chatbot biti „deaktiviran“ do kraja meseca, i da korisnici više neće moći da koriste Clyde u direktnim porukama, grupnim porukama ili na serveru […]

Discord Deaktivira Clyde, AI Chatbot, Nakon 1. Decembra

Discord je odlučio da deaktivira Clyde, svoj eksperimentalni AI chatbot. U podršci, Discord je objavio da će chatbot biti „deaktiviran“ do kraja meseca, i da korisnici više neće moći da koriste Clyde u direktnim porukama, grupnim porukama ili na serveru nakon 1. decembra.

Discord je prvi put testirao funkcije Clyde AI chatbota ranije ove godine, koristeći OpenAI modele kako bi omogućio chatbotu da odgovara na pitanja i vodi razgovore sa Discord korisnicima. Od tada je bio u ograničenom testiranju, a kompanija je planirala da ga učini temeljnim delom svoje aplikacije za chat i zajednice.

Nije jasno zašto Clyde odjednom prestaje sa radom. Moguće je da će chatbot se vratiti kao plaćena Nitro opcija u budućnosti, ili možda je Discord dovoljno naučio iz testiranog perioda i odlučio da AI chatbot ne treba da bude sastavni deo njihove usluge. Kontaktirali smo Discord za komentar o ovom zatvaranju i ažuriraćemo vas u skladu s tim.

Discord je eksperimentisao sa različitim AI funkcijama, uključujući AI-generisane rezime razgovora. Ovo omogućava Discord korisnicima da nadoknade propuštene razgovore, posebno korisno za servere koji obuhvataju više vremenskih zona. Takođe, Discord je pokušavao da se pozicionira kao dom za AI programere, pružajući sredstva i resurse za pomoć programerima u izgradnji AI aplikacija za Discord.

FAQ

Šta je Clyde?

Clyde je eksperimentalni AI chatbot koji je Discord koristio za odgovaranje na pitanja i vođenje razgovora sa korisnicima.

Zašto Discord zatvara Clyde?

Razlozi za zatvaranje Clydea nisu jasni. Moguće je da će se chatbot vratiti kao plaćena opcija ili da je Discord smatrao da nije potrebno da AI chatbot bude sastavni deo njihove usluge.

Da li će Clyde biti dostupan u budućnosti?

Trenutno nije poznato da li će Clyde biti ponovo dostupan u budućnosti. Moguće je da će se chatbot vratiti kao plaćena Nitro opcija, ali to još uvek nije potvrđeno.

Šta Discord planira sa AI funkcijama?

Discord i dalje planira da eksperimentiše sa AI funkcijama. Trenutno rade na AI-generisanim rezimeima razgovora i pružaju podršku AI programerima za razvoj AI aplikacija za Discord.