Некатегоризовано

Deepcell će deliti podatke generisane na REM-I platformi na predstojećim naučnim skupovima

Summary

Menlo Park, Kalifornija – 14. novembar 2023. godine – Deepcell, pionir u analizi pojedinačnih ćelija sa veštačkom inteligencijom (AI) za otkrivanje dubokih bioloških saznanja, danas je podelio vest o dva značajna priznanja u industriji dok se priprema za predstojeće naučne […]

Deepcell će deliti podatke generisane na REM-I platformi na predstojećim naučnim skupovima

Menlo Park, Kalifornija – 14. novembar 2023. godine – Deepcell, pionir u analizi pojedinačnih ćelija sa veštačkom inteligencijom (AI) za otkrivanje dubokih bioloških saznanja, danas je podelio vest o dva značajna priznanja u industriji dok se priprema za predstojeće naučne skupove. Kompanija planira da podeli pet javnih skupova podataka sa svoje REM-I platforme i demonstrira svoj Axon data suite na godišnjem skupu Udruženja za molekularnu patologiju (14. – 18. novembar 2023. u Salt Lake Cityju, Utah) i na skupu Cell Bio 2023, zajedničkom sastanku Američkog društva za ćelijsku biologiju i Evropske organizacije za molekularnu biologiju (2. – 6. decembar 2023. u Bostonu, Massachusetts).

Ranije ove godine, Deepcell je lansirao REM-I platformu, platformu za analizu i sortiranje ćelija sa visokom dimenzionalnom morfologijom, koja obuhvata REM-I benchtop instrument, Human Foundation Model i Axon data suite. Spajanjem slikanja pojedinačnih ćelija, sortiranja i analize visokih dimenzija, REM-I platforma omogućava nove metode otkrića u različitim oblastima, uključujući biologiju raka, razvojnu biologiju, biologiju matičnih ćelija, gensku terapiju i funkcionalno preseivanje, među ostalima.

Za razliku od mikroskopije i flow citometrije, REM-I platforma nudi nekoliko jedinstvenih mogućnosti za duboku karakterizaciju bioloških uzoraka, pojedinačnih ćelija i sposobnost za sortiranje ćelija bez potrebe za obeležavanjem. Spajanjem slikanja ćelija visoke rezolucije i sortiranja bez obeležavanja, uz veštačku inteligenciju na jednoj platformi, REM-I platforma omogućava kvantitativni visok protok, način razumevanja i analize morfologije ćelija, otključavajući nova biotehnološka otkrića.

FAQ

Šta je REM-I platforma?

REM-I platforma je platforma za analizu i sortiranje ćelija sa visokom dimenzionalnom morfologijom koja omogućava otkrivanje novih metoda u biološkim istraživanjima.

Kako se REM-I platforma razlikuje od drugih metoda?

Za razliku od mikroskopije i flow citometrije, REM-I platforma omogućava dublju karakterizaciju bioloških uzoraka, pojedinačnih ćelija i sortiranje ćelija bez potrebe za obeležavanjem.

Koja su područja primene REM-I platforme?

REM-I platforma se može primeniti u različitim oblastima, uključujući biologiju raka, razvojnu biologiju, biologiju matičnih ćelija, gensku terapiju i funkcionalno preseivanje.

Ko je dobio priznanje Life Science Catalyst Award?

Maddison Masaeli, izvršna direktorka kompanije Deepcell, nedavno je dobila priznanje Life Science Catalyst Award, koje dodeljuje Biocom California.

Kakvo priznanje je dobila REM-I platforma?

REM-I platforma kompanije Deepcell je dobila priznanje Cell Imaging Product of the Year kao jedna od četiri inovacije u oblasti ćelijske biologije na trećoj godišnjoj dodeli nagrada BioTech Breakthrough Awards.

Kako Deepcell planira da podeli dodatne podatke?

Deepcell planira da podeli dodatne podatke na godišnjem sastanku Udruženja za molekularnu patologiju i Američkog društva za ćelijsku biologiju kako bi demonstrirao pouzdanost REM-I platforme.