Некатегоризовано

Dataminr pruža prilagođena AI rešenja za podršku organizacijama koje rade na korist društva i planete

Summary

Novi Jork, 15. novembar 2023. / PRNewswire / – Dataminr, jedna od vodećih AI kompanija na svetu, danas je objavila partnere za AI u 2023. godini: Insecurity Insight, Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) i Ushahidi. U maju 2023. godine, […]

Dataminr pruža prilagođena AI rešenja za podršku organizacijama koje rade na korist društva i planete

Novi Jork, 15. novembar 2023. / PRNewswire / – Dataminr, jedna od vodećih AI kompanija na svetu, danas je objavila partnere za AI u 2023. godini: Insecurity Insight, Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) i Ushahidi. U maju 2023. godine, Dataminr je počeo primati prijave za svoj program AI za dobro, partnerstvo koje omogućava nevladinim organizacijama i multilateralnim organizacijama da sarađuju sa naučnicima AI Dataminr-a kako bi svoje uzbudljive ideje o tome kako poboljšati društvo i planet pretvorili u prilagođena AI rešenja.

„Projekti koje smo odabrali su jedinstveni po tematskom fokusu i geografiji“, rekao je Džoel Tetro, direktor istraživanja u Dataminr-u, „ali svaki od njih doprinosi poboljšanju sposobnosti AI da ispunjava važne zahteve socijalnog uticaja, uključujući proširenje prepoznavanja događaja u realnom vremenu na nove humanitarne kontekste i unapređenje mašinskog razumevanja uz ograničene podatke za obuku.“

Nakon rigoroznog procesa odabira, ove organizacije su odabrane da pruže sledeća humanitarna i razvojna rešenja:

Insecurity Insight: Dataminr će sarađivati ​​sa Insecurity Insight-om kako bi automatizovao identifikaciju i klasifikaciju napada na sisteme hrane, što će omogućiti humanitarnim partnerima Insecurity Insight-a na terenu da brže saznaju o tim napadima i deluju efikasnije. Ovo će dopuniti postojeći rad Insecurity Insight-a na garantovanju pomoći, obrazovanju u zdravlju i zaštiti, što im omogućava redovno deljenje informacija o nasilju koje utiče na sektor pomoći.

Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP): Dataminr će sarađivati ​​sa UNDP-ovim Risk Anticipation Hub-om kako bi proširio svoje trenutne mogućnosti otkrivanja događaja kao što su međukomunalno nasilje i nasilje zasnovano na polu. Proizvedeni AI modeli će poboljšati sposobnost UNDP-a da identifikuje i ublaži širi spektar rizika, i pomoći u suočavanju sa uzrocima sukoba i drugih vrsta kriza.

Ushahidi: Ushahidi omogućava ljudima da razviju rešenja za dobro upravljanje, humanitarnu pomoć i zaštitu ljudskih prava na osnovu podataka generisanih od građana. Ushahidi i Dataminr sarađuju sa ciljem automatizacije kategorizacije tih poruka na osnovu jezika i sadržaja – omogućavajući Ushahidi-u da brže i efikasnije deli informacije sa pogođenim zajednicama.

Program AI za dobro je inicijativa za saradnju i istraživanje koju predvodi Slobodarski laboratorij za inovacije. Tokom narednih tri do devet meseci, istraživači Dataminr-a će tesno sarađivati ​​sa odabranim partnerima za društveno dobro kako bi definisali obuhvat svakog projekta, a iteracija će se vršiti kako se bude otkrivalo više informacija o istraživačkom pitanju i potencijalnim tehničkim rešenjima.

„Pokrenuli smo program ranije ove godine i prvi put smo objavili poziv za prijave“, rekla je Sirene Abu-Šakra, direktorka Slobodarskog laboratorij za inovacije. „Ponosna sam da kažem da je odgovor bio preplavljujući. Primili smo prijave iz različitih organizacija iz svih krajeva sveta – svi željni stvaranja inovativnih rešenja koja će pomoći ubrzanju AI napretka i promena.“

Saznajte više o društvenim naporima Dataminr-a i prijavite se za Bilten o društvenom dobru kako biste bili u toku sa humanitarnim projektima koje podržava Dataminr.

O DATAMINR-U
Dataminr je stvorio revolucionarnu AI platformu u realnom vremenu za otkrivanje događaja visokog uticaja, rizika i kritičnih informacija iz javnih signala podataka. Prepoznat kao jedna od vodećih AI kompanija na svetu, Dataminr omogućava brži odgovor u realnom vremenu i efikasnije upravljanje rizicima za organizacije u javnom i privatnom sektoru, uključujući multinacionalne kompanije, vlade, nevladine organizacije i medijske kuće. Nedavno vrednovan na 4,1 milijardu dolara, Dataminr je jedna od najvećih privatnih tehnoloških kompanija u Njujorku, sa oko 800 zaposlenih u sedam globalnih kancelarija.

Korporativni proizvodi Dataminr-a – Dataminr Pulse za korporativnu bezbednost i Dataminr Pulse za sajber rizike – oslanjaju se na stotine vodećih globalnih korporacija, uključujući dve trećine Fortune 50 i polovinu Fortune 100. Proizvod First Alert kompanije služi tržištu odbrane, saveznim, državnim i lokalnim vladama i nevladinim organizacijama kako u SAD-u, tako i širom sveta, uključujući Ujedinjene nacije, koje se oslanjaju na First Alert u preko 100 zemalja. Dataminr za vesti koristi više od 1.500 redakcija i preko 30.000 novinara širom sveta.

Vodeća AI platforma Dataminr-a vrši trilione dnevnih proračuna na milijarde javnih podataka iz gotovo milion jedinstvenih javnih izvora podataka koji obuhvataju tekst, sliku, video, audio i senzorske signale. Kompanija je poznata po svojoj inovativnoj AI platformi koja je pionir multimodalne AI za otkrivanje događaja u realnom vremenu. Iskorišćavanjem snage LLM modela i multimodalnih osnovnih modela, AI platforma Dataminr-a je na čelu AI inovacija kako u Predictive AI, tako i u Generative AI. Dataminr je bio prepoznat od strane Forbes AI 50 i Deloitte Fast 500, a imao je šestogodišnje učešće u Forbes Cloud 100.

FAQ

1. Ko su partneri programa AI za dobro Dataminr-a?

Partneri programa AI za dobro Dataminr-a su Insecurity Insight, Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) i Ushahidi.

2. Kakva rešenja će pružiti partneri programa AI za dobro?

Insecurity Insight će se fokusirati na automatizaciju identifikacije i klasifikacije napada na sisteme hrane, UNDP će proširiti svoje mogućnosti otkrivanja događaja kao što su međukomunalno nasilje i Ushahidi će se usredsrediti na automatizaciju kategorizacije poruka generisanih od građana.

3. Koje su koristi programa AI za dobro?

Program AI za dobro Dataminr-a omogućava organizacijama da sarađuju sa stručnjacima iz oblasti veštačke inteligencije kako bi razvili i implementirali prilagođena AI rešenja koja će koristiti društvu i planeti.

4. Koje organizacije mogu aplicirati za program AI za dobro Dataminr-a?

Program AI za dobro Dataminr-a je otvoren za nevladine organizacije (NGO) i multilateralne organizacije koje žele da koriste AI za rešavanje društvenih izazova i unapređenje humanitarnog rada.