Некатегоризовано

Falcon Go: Nova era jednostavne i efikasne sajber bezbednosti za mala i srednja preduzeća

Summary

Cybersecurity provajder CrowdStrike nedavno je predstavio novu verziju svoje platforme Falcon, nazvanu Falcon Go, koja je usmerena ka malim i srednjim preduzećima (MSP) i dizajnirana kao sveobuhvatni, bezbrižni proizvod za bezbednost koji koristi veštačku inteligenciju, umesto IT osoblja. Falcon Go […]

Falcon Go: Nova era jednostavne i efikasne sajber bezbednosti za mala i srednja preduzeća

Cybersecurity provajder CrowdStrike nedavno je predstavio novu verziju svoje platforme Falcon, nazvanu Falcon Go, koja je usmerena ka malim i srednjim preduzećima (MSP) i dizajnirana kao sveobuhvatni, bezbrižni proizvod za bezbednost koji koristi veštačku inteligenciju, umesto IT osoblja.

Falcon Go je dizajniran kao endpoint zaštita koja je laka za implementaciju, sa vodičem za postavljanje koji ima unapred postavljene opcije za mnoge uobičajene zadatke zaštite, kao i jedinstvenim početnim ekranom koji prikazuje pretnje i zaštićene uređaje. Glavna konzola takođe pruža opcije za upravljanje većinom sistema, omogućavajući korisnicima da upravljaju uređajima, implementiraju agente i upravljaju autorizacijom korisnika.

Ideja je da se obezbedi moćna i jednostavna sajber bezbednost – pristupačna i korisnicima bez tehničkog znanja, kako reklamira CrowdStrike – protiv uobičajenih pretnji, uključujući ransomware, krađu podataka putem nebezbednih uređaja i slično.

„MSP-ovi kupuju sajber bezbednostne rešenja zato što osećaju da moraju, ali do sada nije postojalo snažno rešenje za njih. Govorimo o kompanijama koje imaju od pet do nekoliko stotina zaposlenih“, izjavio je Daniel Bernard, šef poslovnog odeljenja u kompaniji CrowdStrike. „Oni nemaju sopstvene centre za sajber bezbednost. Kada ih pitate o tome, verovatno će se samo zagledati u svoje cipele.“

Kao i većina rešenja za endpoint zaštitu na tržištu, Falcon Go ne koristi samo detekciju baziranu na potpisima za identifikovanje prethodno poznatih pretnji. Umesto toga, sistem koristi analitiku AI tehnologije ponašanja kako bi razumeo aktivnost uređaja, bez potrebe za identifikacijom prema potpisima.

Iskustvo kompanije u oblasti veštačke inteligencije datira godinama unazad, prema rečima Bernanda. On je izjavio da Falcon Go, kao i mnogi CrowdStrike-ovi proizvodi, koristi dve vrste veštačke inteligencije za pružanje sigurnosti. Pored analitike AI tehnologije ponašanja, sistem koristi i statičku AI – veštačku inteligenciju obučenu prema specifičnom skupu podataka – kako bi identifikovao pretnje koje bi bile detektovane sistemima zasnovanim na potpisima.

FAQ:
1. Šta je Falcon Go?
– Falcon Go je verzija platforme Falcon kompanije CrowdStrike namenjena malim i srednjim preduzećima koja pruža jednostavno i efikasno rešenje za sajber bezbednost.
2. Kakve pretnje Falcon Go može da zaštiti?
– Falcon Go je dizajniran za zaštitu od uobičajenih pretnji kao što su ransomware i krađa podataka putem nebezbednih uređaja, među ostalima.
3. Koja je uloga veštačke inteligencije u Falcon Go?
– Falcon Go koristi AI tehnologiju ponašanja za razumevanje aktivnosti uređaja, kao i statičku AI za identifikaciju pretnji koje bi bile detektovane sistemima zasnovanim na potpisima.