Некатегоризовано

Novi CoPilot aplikacija: Vaš lični asistent prilikom kupovine automobila

Summary

CoPilot je predstavio novu aplikaciju za kupovinu automobila koja se oslanja na veštačku inteligenciju (AI). Ova novina, koja je prva takve vrste na tržištu, omogućava potrošačima da pretraže i dobiju AI-kurirane i rangirane preporuke sa detaljnom analizom o tome koji […]

Novi CoPilot aplikacija: Vaš lični asistent prilikom kupovine automobila

CoPilot je predstavio novu aplikaciju za kupovinu automobila koja se oslanja na veštačku inteligenciju (AI). Ova novina, koja je prva takve vrste na tržištu, omogućava potrošačima da pretraže i dobiju AI-kurirane i rangirane preporuke sa detaljnom analizom o tome koji automobil je najbolji izbor za njih, na osnovu njihovih preferencija i lokacije, prema saopštenju objavljenom u petak (17. novembra).

CoPilot je izjavio da „AI aplikacija eliminiše vreme koje je potrebno za istraživanje i analiziranje prilikom kupovine automobila, pružajući više informacija za samo nekoliko sekundi nego što bi čovek mogao za nekoliko sati.“

Nakon što kupac saopšti CoPilotu šta traži, veštačka inteligencija će trenutno pretražiti dilere automobila u okolini kako bi pronašla vozila koja odgovaraju njihovim specifikacijama i rangirati ih tako da kupci znaju koji je automobil najbolji za njih po najpovoljnijoj ceni.

„Za razliku od mnogih drugih platformi za kupovinu automobila, preporuke CoPilota su nepristrasne, a dilere nije moguće podmititi da bi uticali na rezultate“, navodi se u saopštenju.

Veštačka inteligencija takođe pruža detaljnu analizu o tome zašto je preporučeno svako vozilo, kao i uvid u to šta čini taj automobil dobrom kupovinom, kao i nedostatke „koji treba potpuno razmotriti pre kupovine tog određenog automobila“, navodi se u saopštenju.

CoPilot lansira ovaj alat u vreme kada digitalne automobilske platforme dodaju nove funkcionalnosti i smanjuju troškove da bi se prilagodile izazovnom ekonomskom okruženju.

Jedan od najnovijih primera ove tendencije je CarGurus, koji je predstavio opciju koja omogućava prodavcima da ponude dva tipa ponuda potrošačima koji razmišljaju o prodaji svog automobila. Prva ponuda se zasniva na ideji da će diler pokupiti vozilo na adresi prodavca.

„Nudimo potrošačima drugu ponudu koja im daje mogućnost izbora: ‘Želite li da odvezete automobil do lokalnog salona i da dobijete višu cenu?’ Iako to nije toliko praktično, dobijate višu cenu“, izjavio je Sam Zalis, izvršni direktor kompanije, tokom kvartalnog obraćanja akcionarima.

Kao što je PYMNTS primetio u drugom izveštaju prošle nedelje, profitabilnost ovih platformi za kupovinu automobila je „promenljiva i ponekad izazovna“.

„Iznos zaliha je nesiguran, stari i, u doba (još uvek) visokih kamatnih stopa, mnogi potrošači ne mogu ih sebi priuštiti, što pokazuju nedavni izveštaji o zaradi online platformi“, navodi se u izveštaju.

FAQ:

1. Kako funkcioniše CoPilot aplikacija?

CoPilot aplikacija koristi veštačku inteligenciju kako bi pretražila automobile koji odgovaraju specifikacijama korisnika i rangirala ih prema najboljoj ponudi u okolini.

2. Da li je CoPilot preporuka nepristrasna?

Da, CoPilot preporuke su nepristrasne i dilere nije moguće podmititi da bi uticali na rezultate.

3. Šta aplikacija pruža pored preporuka?

Aplikacija pruža detaljnu analizu svakog preporučenog vozila, kao i uvid u prednosti i nedostatke automobila koje je preporučila veštačka inteligencija.

4. Kako se CoPilot aplikacija razlikuje od drugih platformi za kupovinu automobila?

CoPilot aplikacija se ističe kao prva na tržištu koja koristi veštačku inteligenciju za pružanje personalizovanih i rangiranih preporuka za kupovinu automobila.