Некатегоризовано

Prva Coca-Cola napravljena uz pomoć AI tehnologije

Summary

Coca-Cola je nedavno predstavila svoj prvi napitak koji je kreirala uz pomoć AI tehnologije – Coca-Cola Y3000 Zero Sugar. Ovaj limitirano izdanje napitka pojavilo se na policama određenih tržišta, a prema rečima kompanije, ovo piće predstavlja „kakvog ukusa je budućnost“. […]

Prva Coca-Cola napravljena uz pomoć AI tehnologije

Coca-Cola je nedavno predstavila svoj prvi napitak koji je kreirala uz pomoć AI tehnologije – Coca-Cola Y3000 Zero Sugar. Ovaj limitirano izdanje napitka pojavilo se na policama određenih tržišta, a prema rečima kompanije, ovo piće predstavlja „kakvog ukusa je budućnost“.

Coca-Cola je angažovala fanove širom sveta da podele svoje mišljenje o tome kako bi piće budućnosti trebalo da izgleda, a upravo ta interakcija pomogla je Coca-Coli da stvori Y3000 Zero Sugar. Korišćenje AI tehnologije omogućilo je kompaniji da razvije profil ukusa, ali i da osmisli dizajn pakovanja, logotip i natpis.

Svaka konzerva napitka Y3000 sadrži QR kod koji, nakon skeniranja, otkriva kupcima kako će izgledati u 3000. godini. Kupci mogu posetiti Coca-Cola Creations Hub gde imaju mogućnost filtriranja fotografija kroz Y3000 AI kameru.

Direktorica globalne strategije kompanije Coca-Cola, Oana Vlad, izjavila je: „Nadamo se da će Coca-Cola biti relevantna i osvežavajuća i u 3000. godini kao što je i danas, zato istražujemo koncept mogućeg ukusa budućnosti i koja iskustva napitak iz budućnosti može otključati. Svesno smo kombinovali ljudsku inteligenciju i AI tehnologiju kako bismo pokazali šta Coca-Cola veruje da donosi budućnost.“

Limitirano izdanje Coca-Cole dostupno je u SAD-u, Kini, Evropi, Kanadi i Africi, ali samo u određenom vremenskom periodu.