Некатегоризовано

Nepoznati samit za veštačku inteligenciju okupio lidera iz vojne industrije i stručnjake za veštačku inteligenciju

Summary

Prošle nedelje, u planinama Jute, na tajnom mestu udaljenom oko 800 milja od San Franciska, održan je samit o veštačkoj inteligenciji koji je okupio više od 100 izvršnih direktora, investitora i zvaničnika vlade iz oblasti veštačke inteligencije. Ovaj samit naziva […]

Nepoznati samit za veštačku inteligenciju okupio lidera iz vojne industrije i stručnjake za veštačku inteligenciju

Prošle nedelje, u planinama Jute, na tajnom mestu udaljenom oko 800 milja od San Franciska, održan je samit o veštačkoj inteligenciji koji je okupio više od 100 izvršnih direktora, investitora i zvaničnika vlade iz oblasti veštačke inteligencije. Ovaj samit naziva AI Security Summit organizovao je startap Scale AI Inc., koji pruža usluge obuke i označavanja podataka za veštačku inteligenciju. Među učesnicima su bili visoki zvaničnici iz vojne industrije, kao i stručnjaci iz oblasti veštačke inteligencije.

Tokom trodnevne konferencije, diskutovalo se o trci u razvoju veštačke inteligencije između SAD i Kine, kao i o uticaju novog izvršnog naloga predsednika Bidena na industriju veštačke inteligencije. Teme rasprave obuhvatale su i mogućnosti zloupotrebe veštačke inteligencije od strane „loših aktera“ i predstojeće promene u industriji.

Samit je pružio jedinstvenu priliku za stručnjake iz ove oblasti da diskutuju o neizvesnostima koje predstoje u vezi sa regulativom veštačke inteligencije, političkim konfliktima i samom tehnologijom. Učesnici su mogli da razgovaraju otvoreno i neformalno, pošto je dogovoreno da se informacije sa konferencije mogu deliti samo bez otkrivanja identiteta ili mesta rada učesnika.

Ovaj samit takođe je bio prilika za startap Scale AI Inc. da pokaže svoju reputaciju kao lidera u diskusijama o veštačkoj inteligenciji i da se pozicionira na preseku veštačke inteligencije i vojne industrije. Scale je iznajmio hotel za održavanje konferencije i platio većinu troškova učesnicima.

FAQ:

Q: Koliko je trajao samit o veštačkoj inteligenciji?
A: Samit je trajao tri dana.

Q: Ko je organizovao samit o veštačkoj inteligenciji?
A: Samit je organizovao startap Scale AI Inc.

Q: Ko su bili učesnici samita o veštačkoj inteligenciji?
A: Učesnici su bili visoki zvaničnici iz vojne industrije, stručnjaci iz oblasti veštačke inteligencije, investitori i zvaničnici vlade.

Q: Gde se održao samit o veštačkoj inteligenciji?
A: Samit se održao u planinama Jute, udaljenom oko 800 milja od San Franciska.