Некатегоризовано

CEO Jensen Huang izvršio značajnu prodaju akcija Nvidia Corp.

Summary

Direktor Nvidia Corp-a, Jensen Huang, nedavno je izvršio značajnu prodaju svojih akcija NVDA. Sa ukupnim iznosom od 112 miliona dolara prodatih akcija, uključujući nedavnu prodaju od 27 miliona dolara 14. septembra 2023. Nvidia Corp. je imala uspešnu godinu, sa rastom […]

CEO Jensen Huang izvršio značajnu prodaju akcija Nvidia Corp.

Direktor Nvidia Corp-a, Jensen Huang, nedavno je izvršio značajnu prodaju svojih akcija NVDA. Sa ukupnim iznosom od 112 miliona dolara prodatih akcija, uključujući nedavnu prodaju od 27 miliona dolara 14. septembra 2023. Nvidia Corp. je imala uspešnu godinu, sa rastom cene akcija od 205,47% od početka godine. Kompanija je glavni akter u industriji veštačke inteligencije, jer su Nvidia GPU-ovi postali sinonim za napredak veštačke inteligencije.

Uprkos Huangovoj prodaji, cena akcija NVDA ostala je relativno stabilna, s padom od samo 0,16% u proteklih sedam dana. Međutim, trenutno je 9,59% niža od svog najvišeg nivoa dostignutog 24. avgusta 2023, kada je cena akcija dostigla 502 dolara.

Huangovo odlučivanje da proda svoje akcije NVDA u ovom trenutku može ukazivati na potencijalni lokalni vrh za akcije. Algoritam CoinCodex predviđa preokret trenda, a nedavni vrh od 502 dolara odgovara nivou produžetka Fibonacci-jevog odnosa 1.618.

Algoritam CoinCodex za predviđanje cena predviđa pad cene akcija NVDA za 43,92% u naredna tri meseca. Identifikuje podršku na nivou od 260 dolara kao verovatnu metu za predstojeći oporavak, što se podudara s nivoom povlačenja Fibonacci-jevog odnosa 0.618.

Nivo podrške od 260 dolara ranije je bio testiran od strane NVDA u martu 2023, gde je cena akcija ostala unutar opsega od 255 do 280 dolara više od mesec dana pre nego što je skočila na svoj najviši nivo.

Prodaja akcija od strane CEO-a često se smatra medvedjim signalom od strane trejdera. Iako je Nvidia Corp. pozicionirana za dugoročni rast zbog svog angažmana u sektoru veštačke inteligencije, kratkoročni izgledi ukazuju na potencijalni pritisak za prodaju.

Algoritam CoinCodex ističe nivo podrške od 260 dolara kao značajno područje tražnje, gde bi kupci mogli razmotriti ponovno ulazak u svoje NVDA trgovanje. Uprkos nedavnoj prodaji od strane CEO-a, NVDA se dobro držala u poslednjih nekoliko dana, ostajući blizu svoje visoke cene opsega.

*Izvor: CoinCodex – TradingView