Некатегоризовано

Google Search koristi AI da vam pomogne u pronalaženju savršenog poklona za praznike

Summary

Google je dodao nove funkcionalnosti veštačke inteligencije (AI) u pretrazi kako bi vam olakšao pronalaženje savršenog poklona za vaše voljene osobe. Sada možete iskoristiti AI da pronađete poklone na osnovu opisa osobe kojoj kupujete, uz pomoć Google-ovog Search Generative Experience […]

Google Search koristi AI da vam pomogne u pronalaženju savršenog poklona za praznike

Google je dodao nove funkcionalnosti veštačke inteligencije (AI) u pretrazi kako bi vam olakšao pronalaženje savršenog poklona za vaše voljene osobe. Sada možete iskoristiti AI da pronađete poklone na osnovu opisa osobe kojoj kupujete, uz pomoć Google-ovog Search Generative Experience (SGE). Na primer, ako pretražujete „odlični pokloni za kuvare“, Google će vam prikazati podkategorije kao što su specijalni alati, umetnički sastojci, kulinarske pretplate, doživljaji i mnogo više.

Ova nova funkcija je već dostupna korisnicima SGE-a. Takođe, Google vam može pomoći ako tačno znate šta želite da kupite nekome, ali ne možete pronaći taj poklon online. Uskoro ćete moći da koristite novi AI generator slika sa SGE-om kako biste vizualizovali svoju ideju. Na primer, prilikom kupovine odeće, možete opisati tačan komad garderobe koji zamišljate, a Google će generisati fotorealističnu verziju vaše vizije. Tada možete koristiti tu fotografiju da pronađete slične proizvode.

Ova funkcija će biti dostupna u Sjedinjenim Američkim Državama od decembra, i biće dostupna svima koji već koriste SGE. Takođe, Google proširuje mogućnost virtuelnog isprobavanja odeće i na muške majice. Kada pretražujete muške majice u Google aplikaciji ili pretraživaču na mobilnom uređaju u SAD-u, pojaviće se ikona „isprobaj“. Nakon što je vidite, možete je dodirnuti i odabrati jednog od 40 modela po svojoj želji, sa različitim bojom kože, oblikom tela, visinom i veličinom. Ovo vam omogućava da bolje zamislite kako bi taj odevni predmet izgledao na vama.

Ako se još uvek niste prijavili za SGE, to možete učiniti prateći ove korake.

FAQ

Kako mogu iskoristiti AI funkcionalnosti pretrage da pronađem poklon?

Da biste iskoristili AI funkcionalnosti pretrage, opišite osobu kojoj kupujete poklon, na primer „pokloni za kuvara“, i Google će vam prikazati specifične podkategorije koje možete istraživati.

Kada će biti dostupna mogućnost korišćenja AI generatora slika za pretragu odeće?

Ova funkcionalnost će početi da se uvodi u Sjedinjenim Američkim Državama u decembru. Biće dostupna svim korisnicima koji već koriste SGE.

Koje brendove mogu isprobati uz pomoć virtuelnog isprobavanja odeće?

Kada pretražujete muške majice na Google aplikaciji ili mobilnom pretraživaču u SAD-u, pojaviće se ikona „isprobaj“. Moći ćete da isprobate proizvode različitih brendova kao što su Abercrombie, Banana Republic, J.Crew i Under Armour.

Kako mogu se prijaviti za korišćenje Search Generative Experience (SGE)?

Da biste se prijavili za SGE, pratite korake koje Google pruža. (Source: google.com)