Некатегоризовано

Airbnb planira da koristi veštačku inteligenciju za revoluciju u putovanjima

Summary

Brian Chesky, suosnivač i izvršni direktor Airbnb-a, u nedavnom intervjuu za Fortune, podelio je svoje planove za rešavanje tehničkih problema koje Airbnb ima. Kritike su se uglavnom odnosile na pouzdanost i doslednost objava smeštaja na platformi. Chesky je sada uveren […]

Airbnb planira da koristi veštačku inteligenciju za revoluciju u putovanjima

Brian Chesky, suosnivač i izvršni direktor Airbnb-a, u nedavnom intervjuu za Fortune, podelio je svoje planove za rešavanje tehničkih problema koje Airbnb ima. Kritike su se uglavnom odnosile na pouzdanost i doslednost objava smeštaja na platformi. Chesky je sada uveren da je pronašao moguće rešenje za ove probleme – veštačku inteligenciju.

Airbnb je nedavno predstavio niz novih funkcija, uključujući alatku za automatsko kreiranje foto tura objekata pomoću veštačke inteligencije. Chesky je optimističan i veruje da su ove nove funkcije korak u pravom smeru, i da će pomoći da se zadovolje domaćini i gosti. Međutim, suosnivač ima veće ambicije za upotrebu veštačke inteligencije unutar Airbnb-a.

Cilj je stvoriti vrstu putničkog agenta zasnovanog na veštačkoj inteligencij koji će „učiti“ o korisnicima i njihovim željama, i moći će da pruži preporuke koje su savršeno prilagođene njihovim potrebama u vezi sa putovanjima.

U tom cilju, Airbnb je objavio da je kupio startap GamePlanner.AI za iznos od 200 miliona dolara. Ova kompanija kombinuje stručnost u veštačkoj inteligenciji, dizajnu i zajednici. Nije mnogo poznato o ovoj kompaniji, ali je jasno da će tim i tehnologija GamePlanner.AI imati ključnu ulogu u unapređenju Airbnb platforme i stvaranju iskustva zasnovanog na veštačkoj inteligenciji.

Chesky naglašava da Airbnb neće biti vođa u veštačkoj inteligenciji kao infrastrukturnoj tehnologiji ili u istraživanju velikih jezičkih modela. Međutim, gde se vide kao lideri je „primenjena veštačka inteligencija“. To znači korišćenje veštačke inteligencije na slojevima aplikacija da bi se pružilo personalizovano iskustvo korisnicima.

Airbnb već godinama radi na alatima zasnovanim na veštačkoj inteligenciji, kompjuterskoj viziji i mašinskom učenju. Chesky smatra da će veštačka inteligencija biti ključna za održavanje konkurentske prednosti Airbnb-a u budućnosti i da će promeniti način na koji korisnici koriste platformu za pronalaženje smeštaja.

Uzbudljivo je da je Adam Cheyer, suosnivač GamePlanner.AI, takođe suosnivač Siri, tehnologije koju je Apple kupio. Chesky je više puta izražavao divljenje prema Apple-u i smatra da je ova veza s Cheyer-om još jedan korak u pravom smeru za Airbnb.

Sve u svemu, čini se da je Chesky usmerio Airbnb ka razvoju aplikacije koja više liči na superpunog putničkog agenta nego na pretraživač za iznajmljivanje smeštaja. Ova promena značiće značajan napredak za korisnike Airbnb platforme, delimično zahvaljujući startupu GamePlanner.AI.

FAQ:

Q: Kako Airbnb planira da koristi veštačku inteligenciju?
A: Airbnb želi da razvije personalizovano iskustvo korisnika koristeći veštačku inteligenciju za preporuke putovanja i rezervacije smeštaja.

Q: Koja je uloga GamePlanner.AI u strategiji Airbnb-a?
A: Startap GamePlanner.AI će biti ključni faktor u unapređenju Airbnb platforme i stvaranju iskustva zasnovanog na veštačkoj inteligenciji.

Q: Šta je primenjena veštačka inteligencija?
A: Primenjena veštačka inteligencija je korišćenje veštačke inteligencije na slojevima aplikacija kako bi se pružilo personalizovano iskustvo korisnicima.

Q: Ko je Adam Cheyer?
A: Adam Cheyer je suosnivač GamePlanner.AI i suosnivač Siri, tehnologije koju je Apple kupio.

Q: Kakav napredak Airbnb planira postići putem veštačke inteligencije?
A: Airbnb želi da postane vodeća kompanija u oblasti primenjene veštačke inteligencije kako bi ponudio bolje usluge korisnicima platforme za rezervaciju smeštaja.