Некатегоризовано

Bing koristi veštačku inteligenciju za generisanje opisa pretrage

Summary

Bing sada koristi veštačku inteligenciju (VI) kako bi generisao opise za neke od rezultata pretrage. Bing koristi GPT-4 kako bi rezultati pretrage bili relevantniji i informativniji, pomažući korisnicima da brže pronađu željene veb stranice, objavio je Bing. Kako to izgleda? […]

Bing koristi veštačku inteligenciju za generisanje opisa pretrage

Bing sada koristi veštačku inteligenciju (VI) kako bi generisao opise za neke od rezultata pretrage. Bing koristi GPT-4 kako bi rezultati pretrage bili relevantniji i informativniji, pomažući korisnicima da brže pronađu željene veb stranice, objavio je Bing.

Kako to izgleda? Ako pretražite moje ime, [barry schwartz SEO], a zatim kliknete na strelicu dole pored naslova u rezultatima pretrage, možete videti da su neki rezultati označeni kao „Opis generisan VI“.

Evo i slikovnog prikaza:

[Ubaciti sliku]

Kako funkcioniše? Bing je izjavio da koristi GPT-4 za ove opise generisane VI tako što analizira pretragu korisnika, zatim „izvlači najrelevantnije informacije sa veb stranica i vešto ih transformiše u lako razumljive isečke“, naveo je Bing.

„Generisani opisi su prilagođeni svakom jedinstvenom upitu za pretragu i mogu da generišu različite isečke za različite upite. Generisani opisi možda neće biti identični na veb stranici, ali Bing koristi razne signale i tehnike kako bi garantovao kvalitet i preciznost generisanog teksta“, dodao je Bing.

Blokiranje opisa generisanih VI. Bing je naveo da možete blokirati ove opise generisane VI upotrebom oznaka NOCACHE ili NOARCHIVE. Bing Search takođe poštuje metatagove MAXSNIPPET i NOSNIPPET; dodatne informacije možete pronaći u Bing-ovoj dokumentaciji o metatagovima.

Imamo više detalja o tome kako sve to funkcioniše u našem prethodnom članku na tu temu.

Zašto je ovo važno? Možda želite da proverite neke od svojih ključnih reči kako biste videli da li Bing menjaje opis na način koji može uticati na niže ili više stope klikova iz Bing pretrage.

Mudro je pratiti podatke o stopi klikova pomoću alata za vebmastere Bing kako biste videli da li ste na bilo koji način pogođeni ovim opisima generisanim VI.