Некатегоризовано

BigCommerce ulaže u veštačku inteligenciju (AI) u saradnji sa Google Cloud-om

Summary

BigCommerce, vodeća e-trgovinska kompanija, ulaže značajna sredstva u veštačku inteligenciju (AI) kako bi pomogla svojim klijentima da unaprede rast svog poslovanja. U nedavnoj saradnji sa Google Cloud-om, BigCommerce ima za cilj da predstavi nove AI-powered rešenja koja će poboljšati opise […]

BigCommerce ulaže u veštačku inteligenciju (AI) u saradnji sa Google Cloud-om

BigCommerce, vodeća e-trgovinska kompanija, ulaže značajna sredstva u veštačku inteligenciju (AI) kako bi pomogla svojim klijentima da unaprede rast svog poslovanja. U nedavnoj saradnji sa Google Cloud-om, BigCommerce ima za cilj da predstavi nove AI-powered rešenja koja će poboljšati opise proizvoda i personalizovati izloge.

CEO kompanije BigCommerce, Brent Bellm, istakao je da je kompanija već ulagala u veštačku inteligenciju pre saradnje sa Google Cloud-om. Akvizicija softverske startap kompanije Feedonomics u julu 2021. godine značajno je doprinela njihovim AI sposobnostima. Feedonomics koristi podatke o proizvodima kako bi optimizovao listinge za različite tržišne platforme, poput Amazona, eBay-a i Wallmarta, što na kraju poboljšava povraćaj uloženog u reklamu (ROAS) za 10% do 20% za klijente BigCommerce-a.

Bellm je naglasio da je BigCommerce najbolje prilagođen srednjem tržištu i velikim preduzećima. Međutim, kompanija ostaje posvećena i malim preduzećima. Integracija Google Cloud-ove AI tehnologije omogućiće BigCommerce-u da svojim raznolikim klijentima pruži još više rešenja baziranih na veštačkoj inteligenciji.

Jedna od ključnih primena AI u e-trgovini je optimizacija listinga prodavaca na Google-u. Bellm je objasnio da većina e-trgovinskih prodaja u SAD-u zavisi od pretraživača kao što je Google. Da bi ostvarili dobre rezultate na Google Shopping-u, reklamama i listingovima, prodavci treba da prate Google shemu. Feedonomics AI sistem obezbeđuje da se katalog podaci optimizuju za Google shemu, postižući 95% poklapanje u odnosu na uobičajenih 60%. Ova optimizacija ne samo da poboljšava performanse na Google-u, već stvara osnovu za uspeh i na drugim reklamnim kanalima.

BigCommerce prihvata pristup otvorene platforme, omogućavajući prodavcima, agencijama i tehnološkim partnerima da koriste svoje preferirane AI modele i algoritme. Međutim, kompanija veoma ceni svoju saradnju sa Google-om zbog snažnih kontrola privatnosti podataka, što garantuje da podaci prodavaca ostaju sigurni i koriste se samo za njihove sopstvene AI modele.

U budućnosti, BigCommerce planira da predstavi različite AI rešenja i najave do kraja godine. To uključuje mogućnosti kao što su automatsko generisanje opisa proizvoda i pružanje pristupa AI bazi znanja za bržu podršku korisnicima. Kroz korišćenje AI, BigCommerce ima za cilj da unapredi ukupno iskustvo e-trgovine za svoje klijente i nastavi da bude lider u AI za e-trgovinu.