Некатегоризовано

Menlo Ventures Raises $1.35 Billion for AI-focused Investments

Summary

Menlo Ventures, jedna od najstarijih VC firmi u Silicijumskoj Dolini, sakupila je nove kapitale za investiranje u najnovije tehnološke industrije. Firma je objavila da je zaključila investiciju u iznosu od 1,35 milijarde dolara koja će biti uložena u njen glavni […]

Menlo Ventures Raises $1.35 Billion for AI-focused Investments

Menlo Ventures, jedna od najstarijih VC firmi u Silicijumskoj Dolini, sakupila je nove kapitale za investiranje u najnovije tehnološke industrije. Firma je objavila da je zaključila investiciju u iznosu od 1,35 milijarde dolara koja će biti uložena u njen glavni fond Menlo XVI, kao i fond Menlo Inflection III i njima povezane fondove.

Ovaj novac ima za cilj investiranje u obećavajuće tehnološke kompanije koje vode transformaciju veštačke inteligencije. Od 2010. godine, ova firma je sakupila više od 3,8 milijardi dolara kroz osam grupa fondova i isplatila 5,2 milijarde dolara ograničenim partnerima.

Firma nije otkrila kako će novac biti raspoređen između fondova, ali poslednji glavni fond Menlo XV bio je u iznosu od 500 miliona dolara, prema podacima sa Crunchbase-a.

„Sa ovim novcem, obavezujemo se da ćemo podržati novu generaciju startapa iz oblasti veštačke inteligencije“, navodi se u blogu kompanije. „Svojim ogromnim potencijalom, ove kompanije u početnoj fazi predstavljaju izgled za revolucionarne inovacije; najbolje među njima će zauvek promeniti tehnološku sliku i ljudsko iskustvo.“

Menlo Ventures je osnovana 1976. godine, a među njenim investicijama su 3Com, Hotmail, Siri, F5 i Poshmark.

FAQ

1. Koja je svrha novog kapitala koji je Menlo Ventures prikupio?

Menlo Ventures je prikupio novi kapital u iznosu od 1,35 milijarde dolara kako bi investirao u oblasti veštačke inteligencije.

2. Koliko novca je prethodno prikupio Menlo Ventures?

Od 2010. godine, Menlo Ventures je sakupio više od 3,8 milijardi dolara kroz osam grupa fondova.

3. Kako će novac biti raspoređen između fondova?

Firma nije otkrila detalje o raspodeli novca, ali njen prethodni glavni fond Menlo XV bio je u iznosu od 500 miliona dolara.

4. Koje su neke od investicija koje je Menlo Ventures već napravio?

Menlo Ventures je investirao u kompanije poput 3Com, Hotmail, Siri, F5 i Poshmark.

5. Kada je Menlo Ventures osnovan?

Menlo Ventures je osnovan 1976. godine.