Некатегоризовано

Microsoft Koristi Veštačku Inteligenciju Da Pomogne Slepoj Osobi

Summary

Microsoft je u saradnji sa kompanijom Be My Eyes, koja pomaže osobama sa oštećenim vidom da obavljaju svakodnevne zadatke uz pomoć volontera, razvio digitalni vizuelni alat Be My AI kako bi poboljšao korisničko iskustvo za svoje vizuelno ometene korisnike. Integracijom […]

Microsoft Koristi Veštačku Inteligenciju Da Pomogne Slepoj Osobi

Microsoft je u saradnji sa kompanijom Be My Eyes, koja pomaže osobama sa oštećenim vidom da obavljaju svakodnevne zadatke uz pomoć volontera, razvio digitalni vizuelni alat Be My AI kako bi poboljšao korisničko iskustvo za svoje vizuelno ometene korisnike. Integracijom alata Be My AI u Microsoftov Disability Answer Desk, korisnici sa oštećenjem vida mogu rešavati tehničke probleme ili obavljati zadatke kao što je ažuriranje softvera bez potrebe za pozivanjem korisničkog centra. Alat je testiran na Microsoft korisnicima i pokazano je da je prosečno vreme rešavanja zahteva četiri minuta, što je manje od polovine vremena koje je potrebno za razgovor sa operaterom. Samo 10% korisnika je nakon interakcije sa AI alatom izabralo da razgovara sa operaterom korisničkog servisa.

Be My AI koristi OpenAI GPT-4 vizuelni model kako bi generisao opis fotografije koju je korisnik napravio, kao što su uputstva za podešavanje novog računara ili etiketa proizvoda. Pomoću prirodnog jezika, alat pruža korisnicima kontekstualno vođenje i savete za rešavanje različitih problema.

Ova inovacija je deo Microsoftovog kontinuiranog napora da svoje proizvode učini pristupačnijim. Na nedavno održanoj konferenciji kompanije OpenAI, čiji je partner Be My Eyes, saopšteno je da OpenAI sada ima više od 2 miliona programera, od kojih su 92% kompanije iz liste Fortune 500. Takođe su predstavili nove funkcije, uključujući alat za izradu prilagođenih verzija ChatGPT-a bez kodiranja.

Ova saradnja između Microsofta i Be My Eyes predstavlja još jedan korak ka tome da proizvodi Microsofta budu pristupačniji. Ranije ove godine, na Microsoft Ability Summitu, kompanija je predstavila „Accessibility Assistant“ za Microsoft 365, koji u realnom vremenu upozorava korisnike kada kreiraju nepristupačan sadržaj.

FAQ:
1. Šta je Be My Eyes?
Be My Eyes je kompanija koja omogućava osobama sa oštećenim vidom da obavljaju svakodnevne zadatke uz pomoć volontera koji vide.

2. Kako Be My AI funkcioniše?
Be My AI koristi OpenAI GPT-4 vizuelni model da generiše opis fotografija i pruži korisnicima kontekstualno vođenje i savete za rešavanje problema.

3. Kakva je saradnja između Microsofta i Be My Eyes?
Microsoft i Be My Eyes su se udružili kako bi razvili digitalni alat Be My AI i integrisali ga u Microsoft Disability Answer Desk kako bi vizuelno ometenim korisnicima pružili bolje iskustvo korisničke podrške.