Некатегоризовано

Baidu ostvaruje rekordne prihode u trećem kvartalu, ističe značaj ulaganja u veštačku inteligenciju za budući rast

Summary

Baidu, kineski tehnološki div, nadmašio je procene za prihode u trećem kvartalu i potvrdio svoju posvećenost ulaganju u veštačku inteligenciju kako bi pokrenuo budući rast. Snažan rezultat vlasnika najvećeg pretraživača u Kini pomogla je i skok prihoda od reklama s […]

Baidu ostvaruje rekordne prihode u trećem kvartalu, ističe značaj ulaganja u veštačku inteligenciju za budući rast

Baidu, kineski tehnološki div, nadmašio je procene za prihode u trećem kvartalu i potvrdio svoju posvećenost ulaganju u veštačku inteligenciju kako bi pokrenuo budući rast. Snažan rezultat vlasnika najvećeg pretraživača u Kini pomogla je i skok prihoda od reklama s obzirom na to da kineska ekonomija pokazuje znakove oporavka. Prihod za kvartal koji se završio 30. septembra bio je 34,45 milijardi juana (4,72 milijarde dolara), u poređenju sa procenjenih 34,33 milijarde juana. Kineska ekonomija ove godine će porasti za 5,4%, kako je Međunarodni monetarni fond izjavio ranije ovog meseca, čime je povećao prethodnu prognozu o rastu od 5%. To je navelo kompanije da više troše na reklamiranje potrošačima putem interneta.

Baidu se poslednjih godina sve više fokusirao na veštačku inteligenciju, stvarajući autonomno vozilo i snažno investirajući u generativnu veštačku inteligenciju, koja je sposobna da stvara tekstove, slike i druge medije. Pre mesec dana, predstavio je najnoviju verziju svog modela generativne veštačke inteligencije, Ernie 4.0, navodeći da su njegove mogućnosti on-par sa onima ChatGPT tvorca OpenAI, pionirskim modelom GPT-4.

Finansijski direktor kompanije Baidu, Rong Luo, izjavio je da će firma nastaviti da stavlja prioritet na ulaganja u veštačku inteligenciju, posebno u generativnu veštačku inteligenciju i osnovne modele, kako bi podržala svoj rast. „To ćemo učiniti sa neumornim fokusom na efikasnost i strategijsku alokaciju resursa,“ izjavio je Luo.

Postavite pitanja

Koje su kompanije povećale troškove na reklamiranje potrošačima putem interneta?

Kineska ekonomija koja pokazuje znakove oporavka navela je kompanije da više troše na reklamiranje putem interneta.

U šta je Baidu poslednjih godina sve više fokusiran?

Baidu se sve više fokusira na veštačku inteligenciju, posebno na generativnu veštačku inteligenciju, koja je sposobna da stvara tekstove, slike i druge medije.

Kako Baidu planira da podrži svoj rast u budućnosti?

Baidu će nastaviti da stavlja prioritet na ulaganja u veštačku inteligenciju, posebno u generativnu veštačku inteligenciju i osnovne modele, kako bi podržala svoj rast.