Некатегоризовано

Australija pokreće prvi Mesec veštačke inteligencije (AI)

Summary

Više od 50 besplatnih i plaćenih događaja vezanih za veštačku inteligenciju (AI), koje organizuje preko 40 organizacija, održaće se širom Australije. Image Credit: CSIRO Održava se od 15. novembra do 15. decembra, AI mesec je inicijativa Nacionalnog centra za veštačku […]

Australija pokreće prvi Mesec veštačke inteligencije (AI)

Više od 50 besplatnih i plaćenih događaja vezanih za veštačku inteligenciju (AI), koje organizuje preko 40 organizacija, održaće se širom Australije. Image Credit: CSIRO

Održava se od 15. novembra do 15. decembra, AI mesec je inicijativa Nacionalnog centra za veštačku inteligenciju (NAIC), koji je deo nacionalne naučne agencije CSIRO u Australiji.

Ova inicijativa će okupiti vodeće organizacije, preduzetnike i istraživače u oblasti veštačke inteligencije da pokažu domaću stručnost zemlje i pruže forum za diskusiju o australijskim stavovima o veštačkoj inteligenciji.

Direktor Nacionalnog centra za veštačku inteligenciju, Stela Solar, izjavila je da je AI mesec ključan za misiju NAIC-a da pripremi put za odgovornu i inkluzivnu budućnost veštačke inteligencije u Australiji.

„Nagli napredak veštačke inteligencije ove godine naglasio je potrebu da Australija iskoristi ovu priliku i ubrza svoju globalnu konkurentnost“, rekla je gospođa Solar.

„Ovim mesecom podstičemo sve da se pridruže važnim razgovorima kako bismo stvarno ostvarili priliku veštačke inteligencije. Zajedno možemo oblikovati odgovornu i inkluzivnu budućnost veštačke inteligencije za Australiju.“

Širom zemlje će se održati više od 50 besplatnih i plaćenih događaja vezanih za veštačku inteligenciju koje organizuje preko 40 organizacija. Ovi radionice, paneli, hakatoni i konferencije će istaći primere korišćenja veštačke inteligencije, mogućnosti, najbolje prakse i snagu australijske industrije veštačke inteligencije.

Mesec veštačke inteligencije je trenutak da se nauče nove stvari, unaprede veštine i iskoristi prilika u oblasti veštačke inteligencije.

Stela Solar, direktor Nacionalnog centra za veštačku inteligenciju

Ministar za industriju i nauku, poštovani Ed Husic, svečano je otvorio Australijski mesec veštačke inteligencije na otvaranju izložbe „Prijatelj ili neprijatelj; Uspon veštačke inteligencije“ autora i tehnologa Luka Milante u Questacon-u jutros.

Često postavljana pitanja (FAQ)

Šta je Nacionalni centar za veštačku inteligenciju (NAIC)?

NAIC je deo australijske nacionalne naučne agencije CSIRO i ima za cilj da unapredi istraživanje, inovacije i razvoj u oblasti veštačke inteligencije.

Ko može prisustvovati događajima tokom Meseca veštačke inteligencije?

Svi su pozvani da prisustvuju događajima tokom Meseca veštačke inteligencije. Nema ograničenja u pogledu profila učesnika.

Koji su neki od događaja koji će se održati tokom Meseca veštačke inteligencije?

Tokom Meseca veštačke inteligencije će se održati radionice, paneli, hakatoni, konferencije i mnogi drugi događaji. Za tačan raspored, molimo posetite https://www.naic.ai/ai-month.

Kako da se prijavim za učešće u događajima tokom Meseca veštačke inteligencije?

Informacije o prijavi za događaje tokom Meseca veštačke inteligencije možete pronaći na zvaničnoj stranici događaja https://www.naic.ai/ai-month.