Некатегоризовано

AstraZeneka formira odeljenje za zdravstvenu tehnologiju u cilju digitalnih rešenja i veštačke inteligencije u kliničkim studijama

Summary

AstraZeneka je osnovala odeljenje za zdravstvenu tehnologiju pod nazivom Evinova, koje ima za cilj da donese digitalna rešenja i veštačku inteligenciju u kliničke studije. Ovo odeljenje će smanjiti troškove i vreme kliničkih studija, navodi AstraZeneka u saopštenju objavljenom u ponedeljak. […]

AstraZeneka formira odeljenje za zdravstvenu tehnologiju u cilju digitalnih rešenja i veštačke inteligencije u kliničkim studijama

AstraZeneka je osnovala odeljenje za zdravstvenu tehnologiju pod nazivom Evinova, koje ima za cilj da donese digitalna rešenja i veštačku inteligenciju u kliničke studije. Ovo odeljenje će smanjiti troškove i vreme kliničkih studija, navodi AstraZeneka u saopštenju objavljenom u ponedeljak. Kompanije Parexel i Fortrea, dve od najvećih globalnih provoditelja ispitivanja lekova, dogovorile su se da sarađuju sa Evinovom.

Digitalno tržište zdravlja raste godišnje za oko 14% i do 2032. godine premašiće 900 milijardi dolara, navodi AstraZeneka. Većina poslovanja je usmerena na istraživačka rešenja i daljinsko praćenje pacijenata, dok ostatak dolazi iz aktivnosti poput ispitivanja, dijagnostike, prevencije bolesti i digitalnih apoteka.

Evinova može ubrzati kliničke studije, koje u proseku traju više od 7 godina, a 80% studija ne uspeva da ispuni smernice za regrutaciju, kaže AstraZeneka.

Bloomberg L.P.

FAQ

Šta je Evinova?

Evinova je odeljenje AstraZeneka kompanije koje se bavi primenom digitalnih rešenja i veštačke inteligencije u kliničkim studijama.

Kako će Evinova smanjiti troškove i vreme kliničkih studija?

Evinova će koristiti digitalne tehnologije i veštačku inteligenciju za efikasnije sprovođenje kliničkih studija, što će rezultirati smanjenjem troškova i vremena potrebnog za njihovu realizaciju.

Koje su prednosti digitalnog zdravlja?

Digitalno zdravlje omogućava daljinsko praćenje pacijenata, olakšava dijagnostiku, prevenciju bolesti i pristup digitalnim apotekama. Takođe, digitalne tehnologije mogu ubrzati kliničke studije, smanjiti troškove i unaprediti rezultate istraživanja.

Koliko dugo traju prosečne kliničke studije?

Prosečne kliničke studije traju više od 7 godina.

Koje su posledice neuspeha u regrutaciji za kliničke studije?

Oko 80% kliničkih studija ne uspeva da ispuni smernice za regrutaciju, što može značajno produžiti vreme trajanja studije i povećati troškove.