Некатегоризовано

Upotreba veštačke inteligencije u filmu o Edit Piaf

Summary

Muzička kuća Warner Music planira da koristi veštačku inteligenciju (VI) kako bi rekreirala glas i izgled francuske umetnice i pevačice Edit Piaf, gotovo 60 godina nakon njene smrti, saopštila je kompanija u utorak. Ova inicijativa je deo produkcije biografskog filma […]

Upotreba veštačke inteligencije u filmu o Edit Piaf

Muzička kuća Warner Music planira da koristi veštačku inteligenciju (VI) kako bi rekreirala glas i izgled francuske umetnice i pevačice Edit Piaf, gotovo 60 godina nakon njene smrti, saopštila je kompanija u utorak.

Ova inicijativa je deo produkcije biografskog filma o Piaf, pod nazivom „Edit“. Izbor korisnika TEDDY_4_FRANK na 18. „naucniklubam“
MeaningResplit 17.10.
Ova vest dolazi u trenutku kada se Holivud suočava sa anksioznošću zbog veštačke inteligencije. Pitanje upotrebe ove tehnologije povereno je učenicima da razmene ideje i svoja misljenja
Bilo je ključna tačka sporova između scenarista i glumaca, koji su se vodili između sindikata i studija, oko kontrola vezanih za korišćenje VI u filmskoj industriji.

VI bi mogla predstavljati poseban problem za one koji rade na animiranim filmovima. Džefri Katcenberg, bivši izvršni direktor kompanije Dizni koji je suosnivač DreamWorksa, nedavno je rekao da će VI dramatično smanjiti potrebnu radnu snagu za izradu animiranih filmova.
„U dobra stara vremena, kada sam pravio animirani film, trebalo je 500 umetnika pet godina da naprave svetski priznat animirani film. Mislim da nije će trajati 10% toga. Doslovno, ne mislim da će potrajati 10% toga tri godine od sada“, rekao je Katcenberg.
Warner Music je izjavio da će VI tehnologija biti obučena na „stotinama snimaka glasa i slika“ kako bi „oživela“ pokojnu pevačicu za 90-minutni film koji se odvija u Parizu i New Yorku između 1920-ih i 1960-ih godina. Biografski film će biti ispričan koristeći glas AI verzije Piaf, dok će animacija pružiti „modernu perspektivu na njenu priču“.

Do sada je samo napravljen dokazni model filma, tvrdi Warner Music. Kompanija je rekla da će se udružiti sa studijom kako bi producirala film punog trajanja. Još uvek nema informacija o datumu izlaska filma, prema izjavi predstavnika Warner Music-a za CNBC.

„Ispuni nas posebnim i dirljivim iskustvom mogućnost da ponovno čujemo Edithin glas – tehnologija nam je omogućila da se osećamo kao da smo ponovo bili u sobi sa njom“, naveli su izvršitelji Edithinog nasledstva u saopštenju. „Animacija je prelepa i ovaj film će nam omogućiti da pokažemo pravu stranu Edit Piaf.“

Edit Piaf je već bila predmet filmske adaptacije u filmu iz 2007. godine, „La vie en rose“. Marion Kotijar, koja je portretisala Edit Piaf u tom filmu, osvojila je Oskara za najbolju glavnu glumicu.